video: cod portocaliu de viscol la munte în județul sibiu - risc de avalanșă

Salvamontiștii sibieni atrag atenția turiștilor să nu se aventureze pe munte în următoarea perioadă, întrucât meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente. În județul Sibiu este risc de avalanșă.

Începând din 4 ianuarie, ora 18:00 și până în 5 ianuarie, ora 08:00, pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

YouTube video

Salvamontiștii sibieni le recomandă turiștilor să fie echipați corespunzător atunci când pleacă pe munte și, totodată, să evite traseele montane în golul alpin în această perioadă, deoarece riscul de avalanșă este ridicat.

„În urma avertizărilor meteorologice, avem un cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente la peste 1.700 de metri în Carpații Meridionali. Vântul va sufla tare cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada determinând astfel scăderea vizibilității sub 50 metri. La peste 1.800 metri, riscul de avalanșă este însemnat, grad 3, iar sub 1.800 metri gradul 2. Dorim să vă reaintim că traseele montane sunt închise la altitudini de peste 1.800 de metri și recomandăm turiștilor să fie echipați corespunzător, să evite traseele montane în golul alpin în această perioadă”, transmite Dan Popescu, salvator montan Salvamont Sibiu.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu