foto - care pandemie? îmbulzeală la examenul auto în sibiu

An nou, obiceiuri vechi… Candidații înscriși la examenul auto din Sibiu au stat, luni, în prima zi de examinare din 2021, într-o îmbulzeală de nedescris. Aceștia au așteptat, până să înceapă proba practică, unul lângă celălalt, fără să respecte una dintre măsurile esențiale pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, și anume distanțarea.

Nu este pentru prima dată când zeci de persoane așteaptă să le vină rândul la proba practică a examenului auto fără să respecte măsura distanțării fizice. În luna octombrie a anului trecut, mai mulți polițiști examinatori au fost surprinși fără mască de protecție, fiind înconjurați de zeci de persoane îngrămădite unele în altele. Polițiștii, deși au încălcat prevederile în vigoare pentru municipiul Sibiu, nu s-au ales decât cu un avertisment din partea șefilor. MAI MULTE DETALII AICI.

Povestea s-a repetat parțial. Zeci de persoane și-au așteptat rândul la examen, luni, într-o îngrămădeală de nedescris. Examinatorii sunt cei care ar trebui să se asigure că se respectă distanțarea fizică.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu spun că, la fața locului se află foarte mulți candidați înscriși la proba practică, cât și instructorii auto ai acestora. Drept dovadă, numărul persoanelor prezente este mare, iar distanțarea socială pare cam greu de respectat.

„În fiecare zi de program pentru examenul probei practice în vedere obținerii permisului de conducere sunt programați între 70 și 90 de candidați. Pe lângă aceștia sunt prezenți instructorii auto pentru a pune la dispoziție mașinile, și majoritatea candidaților vin cu însoțitori. Polițiștii aplică toate măsurile de distanțare și prevenție cu toate că este vorba de un număr mare de cetățeni prezenți acolo până în momentul în care începe efectiv proba practică. De asemenea precizăm și faptul că nu se poate face o programare pe ore la proba practică întrucât timpul de desfășurare al acesteia este diferit de la candidat la candidat. La începutul programului de probă practică, se face repartiția candidaților la examinatori”, a spus, pentru Ora de Sibiu, Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, instituția în subordinea căreia se află Direcția Regim Permise Auto.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. vina este a celor care „organizeaza” acele „examinari” practic oamenii sunt acolo ca in targ se suie unul pe altul ptr ca nu aud cand amortitul de „examinator” le striga numele…chiar langa parcarea aia e constructia aia care sta de ani buni nefolosita si nu inteleg de ce nu organizeaza acolo ceva civilizat !? un loc unde sa fie afisat cadidatul si examinatorul…se sta in ploaie si vant ptr o porcarie de permis pe care politistii li-l refuza majoritatii candidatilor…mentalitati ramase din epoca comunista…?????