patinoarele din țară primesc sute de oameni pe gheață - la sibiu nu se poate - explicația autorităților
Sursa: Facebook/Patinoarul Sibiu

Patinoarele din județul Sibiu nu pot primi mai mult de zece persoane deodată pe gheață. Aceasta este regula pe care autoritățile au impus-o patronilor. O măsură extrem de drastică despre care reprezentanții Prefecturii Sibiu spun că este o reglementare națională ce se impune printr-o hotărâre de guvern.

În România, în mai multe orașe din țară, patinoarele funcționează la o capacitate mai mare decât prevede Hotărârea de Guvern HG 1065/2020. De exemplu, în Arad, la patinoar au voie 60 de persoane deodată, scrie Agerpres. Iar la Brașov, este permisul accesul deodată pe gheață a 200 de oameni, notează Brașov Metropolitan.

De ce la Sibiu au voie doar 10 oameni pe gheață

La Sibiu, în schimb, este permis accesul a doar zece oameni deodată în patinoar. Reprezentanții Prefecturii spun că nu este o măsură suplimentară luată la nivel local, ci este vorba despre aplicarea unei hotărâri de guvern.

„Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale”, se arată în HG 1065/2020, anexa 3, art.12.

Măsura drastică a închis un patinoar

Din cauza acestei reglementări, patinoarul din parcul Sub Arini a fost deschis doar trei zile, după care s-a închis. Decizia a stârnit o mulțime de nemulțumiri. Sibienii s-au arătat revoltați, pe Facebook, spunând că activitățile ce se desfășoară în aer liber ar trebui încurajate.

Administratorul patinoarului susține că nu era rentabil să lase deschis doar pentru zece oameni. „Este o măsură drastică, dar asta e legea. Încercăm să găsim o soliție, o să vedem dacă e fiabilă, iar dacă vom redeschide, vom anunța pe pagina de Facebook. (…) În condițiile date, nu era rentabil să lăsăm deschis. Noi avem opt angajați. Nu puteam să lucrăm atâția pentru zece persoane”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Remus Gliga, administratorul patinoarului din parcul Sub Arini.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Citind art.12. Anexa 3 din lege. Nu spune că nu se poate desfășura cu mai mult de 10 persoane. E o aberație ,nici nu se referea la activități sportive sau de patinoar și limitarea lor. Prefecții își bat joc de sibieni. Cat tupeu mai aveți și mințind așa fără rușine. Mai ales că români nu citesc legile.