primăria sibiu nu vrea transformarea parcării de la împăratul romanilor în zonă pietonală

O clădire de birouri s-ar putea ridica în centrul Sibiului, pe strada A.D. Xenopol. Proiectul a fost supus dezbaterii publice, iar sibienii au avut câteva obiecții. Printre propunerile celor care doresc să construiască se numără și transformarea parcării din capătul străzii în zonă pietonală.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROPUNERILE PROIECTANTULUI

Proiectantul propune acest lucru ca aliniere la direcția Primăriei de a transforma mare parte din centrul orașului în zonă pietonală. Dar, reprezentanții Primăriei Sibiu spun că propunerile proiectantului rămân la stadiul de propuneri, iar că parcarea va deservi în continuare acestui scop.

”Raportul informării și consultării populației pentru Planul Urbanistic Zonal de Zone Construite Protejate SZCP Centru Istoric_4 (parțial), afișat pe site-ul Primăriei, prezintă concluziile etapei de inițiere și de formulare a propunerilor preliminare prin care publicul interesat a putut formula recomandări/sesizări și comentarii privind planul supus dezbaterii publice incluzând totodată și prezentarea modului în care proiectantul răspunde la acestea.

Aceasta este o etapă care se desfășoară conform legii înainte de promovarea unei documentații de urbanism pe circuitul legal de avizare.

Propunerea menționată, de transformare a parcării din capătul străzii A.D. Xenopol în spațiu pietonal, aparține proiectantului, iar această propunere nu este susținută de către Primăria Municipiului Sibiu.”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu