cum salvezi tenul de acnee cu ajutorul alimentației

,,Pielea este o reflecție a sănătății corpului”, spune Cheryl Karcher, un apreciat dermatolog și nutriționist american. Modul în care te alimentezi, anumite deficiențe nutrititive, sănătatea hormonală a organismului și sănătatea pielii sunt într-o strânsă legătură.

Legătura dintre acnee și mâncare

Relaţia dintre acnee şi alimentație influențeză sănătatea pielii. Hrana sănătoasă susținută prin sport ajută la menținerea greutății, stimulează circulația, oferă un tonus mai bun și îmbunătățește calitatea pielii si productia de colagen. Un ten curat dispune de toate vitaminele și mineralele necesare pentru a-i crea un mediu propice. Dar ce facem atunci când avem deja pielea afectată de acnee? Pot alimentele să vindece acneea? Specialiștii spun că nu în totalitate, dar pot ameliora din simptome. Printre alimentele indicate pentru persoanele afectate de acnee sunt recomandate în primul rând cele în stare integrală, naturale sau minim procesate, cum ar fi leguminoasele, fructele, legumele, cerealele integrale, pseudo-cerealele, carnea sau ouăle.  Excesul alimentar trebuie evitat în general.

Ingrediente și soluții sănătoase

Introducerea de alimente ce conțin fitoestrogeni este de asemenea indicată, și anume semințe de in, alune, nuci sau alte semințe uleioase, trifoi roșu, ceapă, usturoi, produse fermentate din soia, cum ar fi tofu sau miso, obținute din cultura ecologică. Acestea inhibă producția de hormoni androgeni în exces, dar și activitatea enzimelor producătoare de acnee. Acizii grași Omega 3 luptă împotriva acestei afecțiuni. Putem avea Omega-3 introducând în regimul zilnic pește, fructe de mare, nuci, semințe, avocado, ulei de măsline. Pentru  îmbunătățirea funcției gastrointestinale se recomandă consumul de alimente integrale, bogate în fibre solubile și insolubile, grăsimi Omega-3, cocos, broccoli, varză, varză de Bruxelles, gulii. Ceaiul verde si ceaiul alb inhibă activitatea enzimelor și androgenilor ce provoacă acneea și au rol antiinflamator. Potrivit dermatologilor, resveratrolul este un antioxidant care este foarte eficient împotriva acestei afecțiuni a pielii. Acesta se găsește de regulă în vin, struguri și dude. Măștile pentru piele care să conțină turmeric, gălbenuș de ou, ulei esențial de arbore de ceai, ceai de mușețel și mentă, fulgi de ovăz și iaurt ajută de asemenea foarte mult. Acizii și enzimele din fructe, ananas, portocale, lămâie sunt în mod natural un ,,peeling glycolic” pentru tenul acneic. Hidratarea este de asemenea foarte importantă, de aceea consumul de apă este indicat în tratarea acneei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu