Cum arată adeverința pe care o primesc cei ce se vaccinează
Sursa: Guliver/GettyImages

România a început, duminică, vaccinarea împotriva noului coronavirus, primele persoane beneficiare fiind cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie din luna martie. Imediat după ce îi este administrat serul, fiecare persoană primește o adeverință medicală doveditoare.

La ora 9:00 s-a dat startul imunizării în București iar prima persoană care a primit vaccinul împotriva Covid-19 a fost Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prod. Dr. Matei Balș, conform Digi 24.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, pe tânărul de 25 de ani din Gorj, care a fost depistat cu noul coronavirus în luna februarie, după ce a intrat în contact cu un italian pozitiv.

Asistenta a spus că nu a stat pe gânduri când a fost întrebată dacă vrea să se vaccineze. După ce a primit serul, Mihaela a primit și o adeverință medicală.

adeverinta vaccin covid
Adeverința asistentei medicale Mihaela Anghel, primul român vaccinat împotriva noului coronavirus. Foto: Facebook/ RO Vaccinare
Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare.

Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.

Sursa: Digi 24

Ultima oră