oglinda potrivită pentru baie în funcție de suprafață

Amenajarea băii înseamnă alegerea materialelor, stabilirea culorilor, măsurarea dimensiunilor și alegerea pieselor de mobilier. Oglinda potrivită este un element esențial pentru mai multe camere, în special pentru baie. Există mai multe opțiuni pentru dimensiunea, stilul și forma unei oglinzi.

Oglinzi mari sau supradimensionate

Pentru a evita supraaglomerarea și dezordinea, trebuie să luăm în calcul spațiul de care dispunem atunci când alegem piesele de mobilier. Cum alegem din numeroasele modele de oglinzi de baie în funcție de suprafața încăperii, este unul dintre aspectele importante de care trebuie să ținem cont în renovarea acesteia. În cazul în care spațiul este unul generos, se poate opta pentru o oglindă pe măsură, mare  sau chiar supradimensionată, în funcție de preferințe. În schimb, dacă baia e de dimensiuni reduse, se alege modelul de oglindă cu led sau neon. Aceasta va conferi un efect de volum camerei, chiar mai mult decât atât, o reflexie mai clară datorită luminii artificiale. O altă variantă pentru o baie nu foarte încăpătoare ar fi dulapul cu oglindă încorporată. Astfel, se poate economisi spațiu, oferind în același timp și un loc considerabil de depozitare, mascat subtil de oglindă. În alegerea dimensiunii oglinzii trebuie ținut cont, nu doar de funcționalitatea, ci și de proporția acesteia. Pentru a crea un aspect echilibrat, mărimea oglinzii nu trebuie să o depășească pe cea a chiuvetei. Pot fi însă și excepții. În majoritatea băilor, oglinda este exact aceeși mărime ca și chiuveta, astfel încât cele două să se alinieze perfect.

Ești interesat de rigole?

Senzație de spațiu mai mare

Băile mici sunt cel mai dificil de amenajat. Tocmai de aceea, designerii de interior au venit cu idei dintre cele mai creative pentru a da senzația de spațiu și lumină. Una dintre acestea, este o combinație ingenioasă dintre oglinzi și surse variate de lumină, pentru a oferi un impact vizual impresionant. Oglinzile au calitatea de a transforma complet orice încăpere. Sunt versatile, ușor de montat și de întreținut. Sunt piese de decor cu ajutorul cărora se creeză efecte surprinzătoare și se poate schimba un design monoton sau absolut banal într-unul demn de arătat în revistele de design interior. Pe lângă toate acestea, oglinzile oferă dinamism spațiului în care le montezi.  Pentru o baie mică și fără fereastră, se pot alege trei oglinzi înguste, montate una lângă alta. Cea din mijloc însă potrivit specialiștilor în amenajări, trebuie fixată pe centrul chiuvetei. Apoi, se pot încadra cu doua aplice de o parte și de alta, o sursă principală de lumină montată pe tavan, cu mai multe becuri și, eventual, cu LED, cu capete ajustabile, care va permite direcționarea acestora în funcție de preferințe, pentru jocuri spectaculoase de lumină.  Un alt truc pentru băile mici este montarea unei oglinzi peste altă oglindă, cea din fundal fiind de dimensiune mai mare. Pot fi de forme diferite, pentru un efect senzațional de volum, prevăzute de aplice, de o parte și alta, pentru o reflexie spectaculoasă de lumini.

Ultima oră

Comentariul meu