foto - dezastru pe drumul gura râului - păltiniș. plin de noroi din cauza camioanelor de la o carieră de piatră

Ani și ani de-a rândul drumul care face legătura dintre Gura Râului și Păltiniș a fost în cea mai proastă stare. Anul acesta Consiliul Județean a finalizat reabilitarea șoselei de aproximativ 5 kilometri. Doar că firma care exploatează piatră din râul Marajdie își bate joc de banii investiți. Camioanele ies în drum cu roțile pline de noroi, așa că asfaltul nici nu se mai distinge sub stratul gros de glod.

Firma Marajdie SRL are autorizație pentru exploatarea pietrei din râul Marajdie. Doar că mașinile de tonaj greu ale firmei care ies din zonă și intră pe drumul județean care leagă Gura Râului de Păltiniș nu ies cu roțile curate, așa cum cere legea.

foto - dezastru pe drumul gura râului - păltiniș. plin de noroi din cauza camioanelor de la o carieră de piatră foto - dezastru pe drumul gura râului - păltiniș. plin de noroi din cauza camioanelor de la o carieră de piatră

Noroiul se împrăștie de pe roți pe șosea, astfel că drumul arată deplorabil. Stratul de noroi este gros de câțiva centimetri, ceea ce face drumul extrem de alunecos pentru mașinile mici care tranzitează zona.

foto - dezastru pe drumul gura râului - păltiniș. plin de noroi din cauza camioanelor de la o carieră de piatră foto - dezastru pe drumul gura râului - păltiniș. plin de noroi din cauza camioanelor de la o carieră de piatră

Drumul se află în administrarea Societății de Drumuri și Poduri SA, care a notificat firma vinovată și care este pasibilă de amendă. ”Potrivit prevederilor art. 3, pct. 7 din Hotărârea de Guvern nr. 36/1996 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind exploatarea şi menţinerea în bună stare a drumurilor publice, fapta mai sus descrisă constituie contravenţie la normele privind exploatarea şi menţinerea în bună stare a drumurilor publice, care se aplică persoanelor fizice și juridice şi se sancţionează cu amendă. Societatea Drumuri și Poduri S.A Sibiu a luat măsuri de respectare a prevederilor art. 7 din HG nr. 36/1996, și totodată a transmis o notificare către firma MARAJDIE SRL”, au transmis reprezentanții societății Drumuri și Poduri.

Drumul dintre Gura râului și Păltiniș a fost reabilitat cu aproximativ 3 milioane de lei, iar lucrările au fost finalizate în vara acestui an.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Parca un fiu al primarului a rămas la conducerea drumuri și poduri, apa canal.Acești lideri ajung politicieni când uita de unde au plecat zugravu ‘ asta nu știe doar sa fure de la lemn pana la teren.

  2. Sigur din mijlocul padurii exact numai piatra s-a carat.E noroi de la “Racoante” pastele mamii voastre de presa de la caratul de lemne!!!!!