video joe biden, președintele ales al sua, s-a vaccinat anti covid în direct, la tv

Președintele ales al americanilor, Joe Biden, a primit prima doză de vaccin anti covid. A ales să facă acest lucru în direct, imaginile fiind difuzate de toate televiziunile americane, dar și în lume, scrie mediafax.ro.

Biden se alătură unui număr din ce în ce mai mare de lideri politici care s-au vaccinat, inclusiv vicepreședintele Mike Pence și președintele Camerei, Nancy Pelosi.

Duminică, în SUA a început distribuirea unui al doilea vaccin, produs de Moderna, care a fost aprobat săptămâna trecută.

YouTube video

Peste 500.000 de americani au fost vaccinați.

Soția lui Biden, Jill Biden, a primit prima doză mai devreme în acea zi, a declarat președintele ales. Vicepreședintele ales Kamala Harris și soțul ei Doug Emhoff sunt așteptați să se vaccineze săptămâna viitoare.

Echipa Biden și-a stabilit un obiectiv de 100 de milioane de vaccinări Covid-19 în SUA în primele 100 de zile la Casa Albă.

SUA a înregistrat peste 18 milioane de cazuri de COVID – 19 și 319.000 de decese.

Președintele Donald Trump, care a petrecut trei zile în spital în octombrie bolnav de coronavirus, nu a spus când intenționează să se vaccineze.

„Nu sunt programat la vaccinare, dar aștept cu nerăbdare să fac acest lucru la momentul potrivit”, a scris Trump într-un tweet din 13 decembrie.

Ultima oră

Comentariul meu