se înființează un nou centru pentru persoanele cu handicap

La Agârbiciu se va înființa un nou centru pentru persoanele adulte cu handicap. Aici vor fi îngrijiți 45 de beneficiari, în fosta locație a centrului pentru copii abandonați, locație care a rămas liberă după ce copiii s-au mutat în centre rezidențiale.

Conform normelor UE, de la 1 ianuarie, un astfel de centru nu mai poate găzdui mai mult de 50 de persoane. În centrul de la Rîu Vadului sunt îngrijite 134 de persoane, astfel că aici numărul acestora trebuia scăzut. Pentru că la Agârbiciu locația fostului centru pentru copii a rămas liberă, s-a luat decizia ca 45 de persoane de la Rîu Vadului să fie transferate aici.

Centrul de la Agârbiciu va fi înființat de la 1 ianuarie, iar apoi clădirea își poate primi noii locatari. Locația a fost modernizată la standarde europene încă de când aici locuiau copiii care între timp s-au mutat în centre rezidențiale.

Centrul de la Rîu Vadului are nevoie de reabilitare completă. Pentru restul beneficiarilor de aici se vor căuta soluții pentru a fi mutați, iar apoi clădirea reabilitată.

Ultima oră

Comentariul meu