iohannis - „am decis să îl desemnez pe florin cîțu pentru funcția de premier”

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți seară, pe Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Președintele Klaus Iohannis spune că lucrurile s-au cristalizat, astfel că a fost formalizată o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR dovedind majoritatea în Parlamentul României.

„Cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desenez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

Cîțu a precizat că fiecare ministru va avea obiective clare pentru a depăși dubla criză prin care România trece.

„Vreau să garantez că voi face tot ce e posibil pentru o guvernare stabilă și de lungă durată. Fac o declarație fermă. România trece prin această perioadă printr-o dublă criză, de sănătate și economică. Este rolul acestei guvernări să trecem prin această criză de sănătate și să reașezăm economia României pe picioare. Vin în fața dumneavoastră cu o echipă de profesioniști. Fiecare minister, fiecare ministru, va avea obiective clare din partea prim ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Domnule președinte, vă asigur de un parteneriat transparent”, este declarația premierului desemnat, Florin Cîțu.

Ultima oră

Comentariul meu