italia, restricții dure de sărbători - e considerată zonă roșie
Foto: Guliver/GettyImages

Chiar dacă vin sărbătorile, în Italia se vor înăspri măsurile menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Premierul Italiei a anunțat că Toată țara va fi considerată zonă roșie covid între 24 decembrie și 6 ianuarie. Nimeni nu va avea voie să iasă decât pentru a merge la muncă sau dacă are o urgență medicală, scrie digi24.ro.

Mai mult, magazinele neesențiale, restaurantele și barurile se vor închide, la fel și saloanele cosmetice.

Supermaketurile și farmaciile rămân deschise însă doar până la ora 21:00.

În plus, este interzisă deplasarea între regiunile italiene.

În ceea ce privește numărul de invitați, italienii vor putea primi în case maximum două persoane care nu locuiesc cu ei, doar între orele 5:00 și 22:00.

Țară crunt lovită în primul val al epidmiei, Italia renunțase luna aceasta la mare parte din restricțiile impuse în toamnă, după ce numărul de cazuri de îmbolnăviri a început să scadă. Dar specialiștii erau îngrijorați: imediat după relaxare, străzile s-au umplut imediat de lume, așa că era de așteptat ca Italia să urmeze exemplul Germaniei cu o carantină totală de sărbători. Presa din Peninsula a scris că la nivelul guvernului se discuta ca toată țara să fie declarată zonă roșie de sărbători, cu cel mai sever nivel de restricții, tocmai pentru a evita un al treilea val în ianuarie.

Ultima oră

Comentariul meu