limitator de viteză montat pe șoseaua alba iulia - zona e predispusă la accidente

Panta care coboară de la strada Șaguna spre sensul giratoriu de pe Alba Iulia este una care ”fură„ mulți șoferi. Aceștia apasă prea tare pedala de accelerația și intră ori în parapeții de pe mijlocul drumului, ori, au fost unele autoturisme care s-au răsturnat. Pentru a preveni astfel de incidente, polițiștii rutieri au cerut Primăriei, care a aprobat, montarea unui limitator de viteză.

”Dispozitivul a fost instalat cu scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere pe fondul vitezei excesive sau neadaptate pe un tronson de drum în curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată ca atare, unde conducătorii auto au obligația de a circula cu o viteză de maxim 30 km/h, conform prevederilor legale.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Propunerea polițiștilor Biroului Rutier Sibiu vine în urma analizei efectuate asupra dinamicii evenimentelor rutiere înregistrate pe tronsonul în cauză, constatându-se că principalul factor de producere a evenimentelor îl constituie viteza excesivă sau neadaptată, îndeosebi în condiții de carosabil umed, indiferent de sezonul cald sau rece. De altfel, de la începutul lunii noiembrie până în prezent, în zonă s-au produs 5 tamponări soldate atât cu avarierea autovehiculelor, cât și cu avarierea semnalizării rutiere existente și îngreunarea circulației.

unul din cele mai ”cunoscute„ evenimente rutiere a avut loc aici în vara lui 2019. Atunci, o mașină s-a răsturnat, iar din ea, după ce șoferul a fugit, răsunau manelele. ASCULTĂ AICI MUZICA CE SE AUZEA DIN MAȘINA CARE S-A DOVEDIT A FI FURATĂ 

Polițiștii reamintesc că o conduită preventivă la volan generează o deplasare ferită de pericole, pentru cei aflați în vehicule și pentru pietoni deopotrivă, și ne exprimăm convingerea că această măsură de instalare a limitatorului de viteză va crește gradul de siguranță a participanților la trafic.

Ultima oră

Comentariul meu