Voluntari de la AFT ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice

DSP Sibiu este ajutat încă de la începutul lunii decembrie de voluntari din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Mai exact, voluntari de la Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” sunt operatori call center, operatori calculator, în principal ajută la realizarea anchetelor epidemiologice.

În a doua săptămână a acestei luni fost încheiat Protocolul de colaborare cu AFT Sibiu pentru operaționalizarea și funcționarea centrului pentru introducerea datelor în platforma Corona-forms în cadrul UM 01512 Sibiu, în vederea colectării și corelării datelor destinate monitorizării infecției cu virusul SARS-CoV-2 și realizării anchetelor epidemiologice.

Voluntari de la AFT ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice Voluntari de la AFT ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice

Din data de 07 decembrie, până la momentul de față, celor 17 operatori voluntari le-au fost transmise 2530 de anchete epidemiologice efectuate, în vederea introducerii acestora în platforma informatică națională și emiterea de decizii de izolare/carantinare, după caz. În urma transmiterii anchetelor epidemiologice neintroduse în platforma Corona-forms, personalul civil contractual din cadrul AFT Sibiu a operat 1.993 de anchete epidemiologice și a emis în jur de 600 de decizii, restul anchetelor fiind în lucru.

Ultima oră

Comentariul meu