video: distanțare ioc într-un microbuz la sibiu - oamenii stau claie peste grămadă

Oamenii care vor să ajungă din Cisnădie la Sibiu și nu au mașină personală sunt nevoiți să găsească alternative. Una dintre ele este transportul în comun. În vreme de pandemie însă, nu e tocmai plăcut să călătorești lângă alte persoane, cu atât mai mult dacă măsurile de protecție nu sunt respectate. O cititoare Ora de Sibiu ne-a transmis mai multe imagini în care se poate observa în ce condiții sunt transportați pasagerii. Distanțarea socială este inexistentă…

Sibiul și Cisnădie sunt două dintre cele șapte localități din județ care, timp de patru săptămâni, au fost în carantină. În tot acest timp, au fost impuse restricții pentru limitarea pe cât posibil a răspândirii noului coronavirus. La trei zile distanță de la ridicarea măsurilor restrictive, o cititoare ne-a transmis un clip video, iar în imagini sunt dezvăluite condițiile în care se desfășoară transportul în comun între cele două localități.

Într-un microbuz care operează o cursă regulată între orașul Cisnădie și municipiul Sibiu, mai multe persoane au stau, miercuri, înghesuite. Chiar dacă locurile s-au ocupat, șoferul a primit în continuare pasageri, astfel că până în Sibiu microbuzul a fost „ticsit” de oameni care au călătorit în picioare.

„Am circulat de la Cisnădie la Sibiul cu autobuzul pus la dispoziție. După ce că autobuzele sunt foarte rare, astăzi (n.red.: miercuri) la fața locului s-a prezentat un microbuz. Toate locurile erau ocupate, iar șoferul primea în continuare persoane, fiind înghesuite exact ca sarmalele, distanțarea socială nu exista și nici regula care îi obligă pe șoferi să primească mai mulți pasageri decât locuri pe scaune. (…) Oamenii au stat înghesuiți și în picioare, au primit bilet și au achitat suma întreagă”, spune Damaris R.

Cititoarea care obișnuiește să meargă pe această rută regulat spune că și în vremea carantinei situația a fost asemănătoare, oamenii stând, mai mereu, înghesuiți în mijlocul de transport în comun.

Ultima oră

Comentariul meu