prefectul laudă sibienii fiindcă a scăzut rata de infectare - „nu era posibil fără efortul tuturor”

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, spune că, după patru săptămâni de carantină, rata de infectare a scăzut considerabil, iar „acest lucru nu era posibil decât prin efortul nostru, al tuturor”.

Mircea Crețu, prefectul Sibiului, spune că măsurile suplimentare luate în mai multe localități pentru a limita răspândirea noului coronavirus au avut succes, dovadă fiind rata de infectare care a scăzut considerabil.

„Am trecut împreună printr-o perioadă dificilă. Am fost nevoiți să luăm măsuri suplimentare pentru a reduce transmiterea comunitară și am ajuns astfel de la o rată de incidență cumulată de 9,06/1000 de locuitori să avem o rata de incidență cumulată de 3,02/1000 de locuitori. Acest lucru nu era posibil, decât prin efortul nostru, al tuturor”, transmite prefectul.

Acesta le transmite sibienilor să limiteze deplasările în următoarea perioadă, menționând că suntem într-o situație de anormalitate, astfel că nu putem petrece sărbătorile de iarnă ca altădată.

„Cu toții ne dorim să petrecem sărbătorile de iarnă ca altădată, dar în acest an suntem într-o situație de anormalitate. Astfel recomandăm cetățenilor județului Sibiu să limiteze la maximum deplasările și întâlnirile, mai ales între persoanele care nu locuiesc împreună și nu au contact permanent. Eventualele vizite la bunici, la cei în vârstă, în această perioadă trebuie să fie limitate sau de scurtă durată”, a mai spus prefectul.

Cât despre mesele festive din familie, autoritățile recomandă limitarea numărului de persoane ce participă la aceste evenimente, în special a persoanelor ce nu stau în aceeași locuință.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. normal, asta e scopul meu in viata decenii de acum incolo. sa devin pustnic ca sa nu creasca un indicator.