avem voie să mergem la colindat de sărbători? - răspunsul prefecturii sibiu

Sărbătorile de iarnă din acest an nu vor mai fi așa cum ni le aduceam aminte. Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, este nevoie să limităm, în primul rând, deplasările, astfel că principala recomandare a autorităților locale este aceea de a sta acasă și de a petrece Crăciunul și Revelionul împreună cu familia.

Autoritățile nu au impus măsuri suplimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, însă au făcut câteva recomandări de care speră că sibienii vor ține cont. Sunt permise întâlnirile de Crăciun și de Revelion, însă cu participarea unui număr „cât mai mic de persoane”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

avem voie să mergem la colindat de sărbători? - răspunsul prefecturii sibiu

Avem voie să mergem la colindat, avem voie să participăm la sacrificarea porcului, să mergem cu plugușorul ori să aprindem artificii de Anul Nou, însă recomandarea Prefecturii Sibiu este ca toate aceste activități să fie făcute într-un cadru restrâns.

„În ceea ce privește obiceiurile și tradițiile de iarnă, precum colindatul, sacrificarea porcului, plugușorul, focul de artificii ș.a., este recomandat ca acestea să fie limitate, cu participarea unui număr cât mai mic de persoane”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Autoritățile mai spun că, în cazul în care aceste activități se desfășoară în prezența mai multor persoane, trebuie respectate cu strictețe măsurile de prevenție stabilite, precum purtarea măștii de protecție, distanța fizică, dezinfectarea mâinilor și toate celelalte măsuri ce au ca scop împiedicarea răspândirea virusului SARS -CoV-2.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică