sibianul „deportat politic” la conducerea direcției de cultură vrancea a demisionat
Foto: Facebook/ Profil Public

Valentin Delcă, cel care a condus Direcția de Cultură Vrancea începând cu finalul lunii august, fiind detașat politic de la Sibiu de Ministerul Culturii, și-a dat demisia din funcție, notează adevarul.ro.

În luna mai a acestui an, Direcția pentru Cultură Vrancea a rămas fără director, după de Traian Negulescu, cel care a condus instituția timp de șapte ani, s-a transferat la Primăria Focșani, pe un post de director. Timp de trei luni, instituția nu a avut conducere, iar abia la finele lunii august, Ministerul Culturii a decis să îl detașeze în Vrancea pe Valentin Delcă, directorul Direcției de Cultură Sibiu.

Valentin Delcă are 44 de ani și este un fost preot din Sibiu. În anul 2017 s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de manager la Direcția de Cultură Sibiu. La patru luni de la detașare, Delcă a cerut „emiterea actului administrativ pentru încetarea raporturilor de serviciu, începând cu data de 21 decembrie 2020”, spunând că distanța până la locul de muncă este foarte mare, și anume 320 de kilometri între Sibiu și Vrancea.

„Detaşat din 21 august ca director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea (prin OMC nr. 965/21.08.2020), vă solicit emiterea actului administrativ pentru încetarea raporturilor de serviciu, prin acordul părţilor, consemnat în scris, începând cu data de 21 decembrie 2020, deoarece distanţa până la locul de muncă la care am fost detaşat este foarte mare (320 de km dus)”, este cererea lui Delcă adresată ministrului Culturii.

Ministerul Culturii spune că a aprobat cererea lui Valentin Delcă și că, deocamdată, nu s-a desemnat o persoană pentru postul de conducere la Vrancea.

„În ceea ce priveşte solicitarea domnului Delca Valentin de încetare a raportului de serviciu, începând cu data de 21.12.2020,  înregistrată la Ministerul Culturii sub nr. 7933/CM/04.12.2020, precizăm că aceasta a fost aprobată de ministrul culturii urmând a se întocmi actul administativ de încetare a raportului de seviciu de director executiv, gradul II al Direcţiei Judeţene pentu Cultură Sibiu, începând cu data de 21.12.2020, în condiţiile legii.Referitor la persoana care va asigura conducerea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea, ulterior datei de 21.12.2020, precizăm că, în momentul de faţă nu există o persoană desemnată. Vă asigurăm de faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, aceasta urmează să fie numită în perioada imediat următoare pentru a putea fi asigurată continuitatea conducerii instituţiei”, se arată într-un răspuns al Ministerului Culturii pentru adevărul.ro.

Demisia lui Delcă vine la aproape patru luni de la detașarea la Focșani. Încă din luna august, la șefia Direcției pentru Cultură Sibiu a rămas Marius Oltean, angajat al Consiliului Judeţean Sibiu.

Sursa: adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu