Criză de medici infecționiști la Spitalul Județean Sibiu
Foto Arhivă

Spitalul Clinic Județen de Urgență (SCJU) Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din județ. Aici ajung cei mai mulți bolnavi de coronavirus. De la începutul pandemiei, cei doi medici infecționiști ai spitalului s-au ocupat de toți pacienții suspecți sau infectați cu coronavirus – și de cei de pe secții, și de cei care se prezentau la Unitatea de Primiri Urgențe. S-au făcut demersuri pentru angajarea a încă trei infecționiști, însă niciun medic nu s-a înscris în concurs. În context pandemic, ar fi nevoie de aproximativ șase cadre medicale specializate în Boli Infecțioase, pentru a fi gestionată mai bine criza.

La Spitalul Județean din Sibiu sunt doar doi medici infecționiști care evaluează persoanele ajunse la UPU, dar și care se ocupă de bolnavii cu COVID-19 internați pe secțiile spitalului. În context pandemic, pentru a fi gestionată criza COVID-19, ar fi nevoie de un total de șase medici infecționiști.

Spitalul sibian a căutat trei medici specialişti sau primari în specialitatea boli infecţioase, astfel că a scos la concurs trei posturi pe durată determinată. Fiindcă nimeni nu s-a înscris la concurs, s-au făcut demersurile pentru a primi medici prin detașare.

„S-au făcut demersurile necesare pentru încadrarea de medici infecționiști, întrucât în această specialitate ne confruntăm cu un deficit major”, se arată într-un comunicat de presă al SCJU Sibiu.

Colonelul Constantin Vlase, managerul interimar al SCJU, a precizat că de la 1 ianuarie 2020 un medic infecțonist va fi detașat la Sibiu. „După data de 1 ianuarie, va mai fi detașat un medic infecționist din zona centrală care are drept de liberă practică. În contextul actual pandemic, spitalul ar trebui să aibă minim cinci, șase medici infecționiști pentru a asigura liniile de gardă și toate evaluările necesare specifice acestei afecțiuni”.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Județean Sibiu a cumpărat încă o stație de oxigen. E funcțională de la finalul săptămânii

Ultima oră