primăria sibiu vrea să reabiliteze drumul vechi din stațiunea păltiniș

Drumul vechi, trotuarele, zidul de sprijin și iluminatul public din Păltiniș vor fi reabilitate. Primii indicatori tehnico economici au fost adoptați în anul 2014, dar de atunci pentru că nu s-a făcut nicio lucrare, prețurile au crescut, astfel că banii alocați sunt acum mai mulți. Noua sumă va fi aprobată în ședința Consiliului Local, mai exact cele peste 19 milioane de lei necesare.

Din anul 2014, de când au fost adoptați indicatorii tehnico economici pentru lucrările din Păltiniș prețurile materialelor, ale manoperei, salariul minim au crescut, astfel că suma de atunci este insuficientă pentru a începe reabilitările. Mai mult, între timp s-a propus și înlocuirea rețelei de apă și montarea hidranților stradali, lucru ce crește costurile.

Astfel, acum estimarea este de 19.203.608,36 de lei, bani necesari pentru reabilitarea drumui vechi din stațiune, a zidului de susținere, a trotuarelor, a iluminatului public și a rețelei de apă. Banii vor fi asigurați din bugetul local al Sibiului, dar se speră și accesarea unor fonduri nerambursabile.

 

Ultima oră

Comentariul meu