dsp sibiu a început pregătirea pentru campania de vaccinare anti covid
Foto: Guliver/ Getty Images

Campania de vaccinare anti covid este în linii mari pusă la punct, la nivel național. Acum revine autorităților locale sarcina să stabilească normele după care se va desfășura în fiecare județ în parte. DSP Sibiu a început deja pregătirile. Se stabilesc centrele de vaccinare și încă se lucrează la listele cu cei care vor fi vaccinați în primul val.

La nivelul județului Sibiu probabil că vor fi undeva în jurul a 20 de centre de vaccinare. Numărul nu este încă stabilit, el va fi sigur după evaluarea situației. ”Centrele de vaccinare vor fi organizate în locații deja existente, nu se vor amenaja în corturi de exemplu. Colegii mei de la DSP merg pe teren în această perioadă pentru a verifica dacă fiecare centru propus îndeplinește condițiile necesare, nu e suficient să le identificăm pe hartă, trebuie să le vedem și fizic. Avem locații puse la dispoziție de primării, de firme medicale care doresc să ajute. Procesul de identificare a început deci, lucrăm la evaluare. Din acest motiv nu se știe exact nici numărul final de centre, dar probabil că vor fi undeva în jurul a 20…poate mai multe, poate mai puține. Asta vom stabili după ce terminăm munca de teren și după ce stabilim exact de câte e nevoie pentru ca populația să aibă acces cât mai facil la ele”, spune Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

În primul val de vaccinare vor avea acces personalul din spitale, cel din dispensarele școlare, cei din centrele rezidențiale, voluntarii care lucrează în spitale, studenții voluntari. ”Sunt mai multe categorii de persoane care vor fi vaccinate în primul val. Încă se lucrează la această listă pentru că trebuie cuprinși toți, din acest motiv încă nu avem niște cifre finale”, spune Daniel Chelcea.

Vaccinarea va începe în România în luna ianuarie, iar pentru această lună se așteaptă aprobarea vaccinului anti covid produs de Pfizer- BioNTech de către Comisia Europeană.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu