dsp face vineri propuneri la insp legate de carantina din sibiu

A patra săptămână de carantină impusă Sibiului și Tălmaciului, Șelimbărului și Cisnădiei expiră duminică noaptea. Săptămâna trecută anunțul legat de menținerea sau ridicarea restricțiilor a fost făcut duminică seara în jurul orei 23. Probabil că și de această dată sibienii vor afla târziu ce pot face sau nu, începând de luni.

Specialiștii de la DSP Sibiu analizează datele legate de rata incidenței de infectare cu covid 19 în cele patru localități. În funcție de acestea vineri după amiaza se va trimite propunerea către Institutul Național de sănătate publică. Aceasta poate fi de menținere a carantinei pentru încă 7 zile sau de ridicare a acesteia. INSP va transmite apoi dacă este de acord cu propunerea DSP, propunere care mai apoi va merge la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și mai apoi la CNSU, care are ultimul cuvânt. Abia apoi vor afla și sibienii ce s-a decis.

”Și eu mi-aș dori să se ridice carantina. Dar, mai tare mi-aș dori ca toți sibienii să înțeleagă că trebuie să respecte măsurile de protecție, indiferent dacă este carantină sau nu. Să respecte distanțarea, să poarte corect și mereu masca de protecție, să își dezinfecteze frecvent mâinile”, spune Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Nici nu s-au reasezat bine in scaunele puterii si autoritatile ignora si sfideaza, imitandu-si marele guru..Vremuri grele,tataie.

  2. Problema principala a răspândirii virusului în oraș nu este din cauza rezidenților, este din cauza celor care vin și pleacă din alte localități. Ridicați carantina dar mențineți restricțiile de intrare sau ieșire din oraș a celor care vin din afară fără un motiv clar justificat. Judecați, ca de aia aveți cap pe umeri!

  3. Eu mi-as dori ca autoritatile sa si verifice daca sibienii poarta mereu si corect masca. Si sa aplice amenzi.