cnair a scos la licitație secțiunea boița - cornetu din autostrada sibiu - pitești
FOTO: Asociația Pro Infrastructură

CNAIR a lansat procedura de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 din autostrada Sibiu – Pitești. Este vorba despre porțiunea Boița – Cornetu.

„Marți, 08.12.2020, CNAIR a publicat în SEAP licitația restrânsă cu precalificare Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitesti, Secțiunea 2: Boița – Cornetu, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Traseul are o lungime de 31.33 kilometri, va conține 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1.590 de metri, precum și un ecoduct în zona localității Lazaret.

Valoarea estimată a contractului este de 4,6 miliarde de lei (fără TVA), finanțarea va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție. Data limită de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2021.

În total, Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

 

Ultima oră

Comentariul meu