de ce s-au ”fofilat” autoritățile sibiene cu anunțul prelungirii carantinei - prefectul: ”aveam nevoie de cvorum”

Carantina a fost prelungită pentru Sibiu și alte șase localități din județ: Mediaș, Tălmaciu, Șelimbăr, Cisnădie, Avrig și Orlat. Anunțul a fost făcut de autoritățile sibiene duminică, aproape de ora 23. Neobișnuit pentru astfel de decizii și comunicări, ar spune oricine. Dar, totuși, de ce s-a amânat atât de mult ședința de aprobare a hotărârii și comunicarea ei? Prefectul are o explicație simplă, dar cam neconvingătoare.

Săptămâna trecută, este adevărat, atunci când carantina a fost prelungită pentru a treia săptămână, anunțul a fost făcut tot duminică, în ultima zi a ei, dar undeva în jurul după amiezii. Doar că atunci nu era ziua alegerilor! Este evident că prelungirea carantinei ridică o sumedenie de nemulțumiri printre sibieni, în special cei care sunt nevoiți să își închidă afacerile în această perioadă.

De aceea, poate, o decizie de prelungire a carantinei s-a presupus că va influența negativ prezența la vot sau votul în sine, tocmai ca o ”amendă” pentru autoritățile aflate în funcții de conducere. Este părerea împărtășită de nenumărați sibieni, și tocmai de aceea anunțul a fost făcut după închiderea urnelor, cred ei.

Ora de Sibiu a întrebat punctual, când s-a trimis propunerea DSP-ului de prelungire a carantinei către Institutul Național de Sănătate Publică, când s-a primit avizul de aici, când s-a trimis de către CJSU propunerea către CNSU și când s-a primit răspunsul de la Comitetul condus de Raed Arafat.

”Direcția de Sănătate Publică a transmis INSP, în data de 5 decembrie evaluarea analizei de risc cu propunerea de prelungire a măsurii de carantină zonală, la ora 15:37. În urma primirii avizului de prelungire, în data de 6 decembrie ora 11:58, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârile de prelungire, în vederea emiterii ordinului comandantului acțiunii. În data de 7.12.2020 a venit și ordinul. În data de 7 decembrie ora 02.57, a fost transmise către CJCCI Ordinele comandantului acțiunii”, a răspuns Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

La întrebarea de ce ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru adoptarea hotărârilor de prelungire, a fost ținută atât de târziu, la ora 22, duminică, răspunsul Prefecturii a fost ”Întrucât o parte din membrii CJSU Sibiu erau implicați în organizarea și buna desfășurare a procesului electoral, iar pentru a adopta aceste hotărâri era nevoie de cvorum, astfel CJSU Sibiu a fost nevoit să se întrunească doar după finalizarea procesului electoral. Întrucât ședința a început la ora 22:00, nu se putea anunța o hotărâre înainte ca aceasta să fie adoptată. Imediat după terminarea ședinței, hotărârile au fost comunicate public”, este explicația oferită de Prefectura Sibiu.

Până la ora 23 însă mai toți sibienii s-au întrebat cum își vor desfășura activitatea de luni. Și între timp au fost la vot, măcar unii dintre ei.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Deci inclusiv prefectul recunoaște public prioritățile. Votul după aia votanții. Oricum sunt convins 100% că persoanele cu putere decizională au fost direct implicați în desfășurarea procesului de votare prin spălarea corespunzătoare mâinilor pu**mii, lucru care nu a putut face o ședință posibilă.Patetic.

  2. Blestemați sa fie cu caratina si cu masca! Sa se sufoce ei cu blestemata de masca care oricum e inutila! Ticalosii dracului!