totul despre alegeri la sibiu în carantină - unde votezi și în ce condiții poți să mergi la urne

Sibiul încă se află în carantină, dar pentru ziua alegerilor se face o excepție și se poate merge la vot fără declarația pe propria răspundere. Înainte de a pleca însă de acasă, asigurați-vă că aveți asupra dumneavoastră actele necesare pentru a vă putea exercita dreptul la vot și că vă îndreptați către secția de votare la care sunteți arondați.

Pentru localitățile aflate în carantină în ziua votului s-a dat o derogare din partea Guvernului, astfel că dacă mergeți la vot nu mai este nevoie să prezentați organelor de control declarația pe proprie răspundere. Este suficient să aveți cartea de identitate, de care este nevoie și pentru vot.

Dar, sibienii pot vota și cu alte acte de identitate:

cartea de identitate;
cartea electronică de identitate;
cartea de identitate provizorie;
buletinul de identitate;
pașaportul diplomatic;
pașaportul diplomatic electronic;
pașaportul de serviciu;
pașaportul de serviciu electronic;
carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Înainte însă de a ieși din casă, verificați dacă vă îndreptați către secția de votare la care sunteți arondați. Se poate face acest lucru pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri:

CNP – codul numeric personal
Numele de familie
Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Autoritățile au stabilit reguli clare despre sistemul de vor în fiecare secție, pentru a evita infectarea cu covid 19. Sibienii trebuie doar să respecte indicațiile membrilor secțiilor de votare pentru ca măsurile să fie eficiente.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu