orban: "pnl consideră că este câștigătorul alegerilor" - ciolacu: "așteptăm rezultatele oficiale"

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la închiderea urnelor că PNL a câștigat alegerile, chiar dacă sondajele de opinie îi clasează pe locul al doilea, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu a spus că în acest moment PSD are un avantaj.

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electora. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile între 19.30 și 21.00, nu sunt cuprinse alegerile din Diaspora și care au votat după ora 19.00. PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban, conform Mediafax.

Partidul Social Democrat câștigă alegerile parlamentare, potrivit sondajului exit-poll realizat de CURS-Avangarde, cu 30,5%, urmat de Partidul Național Liberal, cu 29%.

Românii au arătat că e nevoie de o schimbare, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce, potrivit estimărilor unui exit-poll realizat de CURS-Avangarde, social-democrații au câștigat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare.

„Românii au arătat că e nevoie de o schimbare. Le mulțumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi. Le mulțumesc că au sancționat această batjocură la adresa României. E novoie de un guvern capabil, care are soluții. Le mulțumesc românilor că au mers la vot că și-au invins teama”, spune Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul social democrat face unapel către toți reprezentanții PSD din secții să numere voturile în mod corect și cinstit.

„Aşteptăm rezultatele oficiale, să vedem cine intră şi cine nu intră în Parlament. Cu siguranţă, în acest moment, PSD, deoarece se şi află pe primul loc, intră şi, după ce vom avea toate datele, vom veni şi vom răspunde la toate întrebările”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Camera Deputaților:
PSD – 30,5%
PNL – 29.0%
USR – 15,9%
UDMR – 5,7%
AUR – 5,2%
PRO Rom – 5%
PMP – 5%
PER – 1,2%
PPUSL – 1,1%
Altul 1,4%

Senat:
PSD – 30,6%
PNL – 29.1%
USR – 16,4%
UDMR – 5,7%
AUR – 5,3%
PRO Rom – 5%
PMP – 5%
PER – 1,1%
PPUSL – 1,0%
Altul – 0,8 %.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu