gălățean supărat că nu a fost lăsat să voteze la șelimbăr - a disperat poliția cu apelurile la 112

Un bărbat din Galați a vrut să voteze la Șelimbăr, însă, fiindcă nu avea reședință și nici drept de vot în județul Sibiu, nu a putut să-și exprime votul. A sunat la 112 în mod abuziv să sesizeze o posibilă fraudă, astfel că a fost sancționat cu avertisment.

„Au fost înregistrate 2 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, una din sesizări nu se confirmă, iar cea de-a doua este în curs de verificare”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Astfel, la ora 13:45, polițiștii sibieni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o secție de votare din Șelimbăr, un bărbat din județul Galați nu a fost lăsat să voteze.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șelimbăr a fost identificată persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în județul Galați, neavând reședință și nici drept de vot în județul Sibiu.

Acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform art. 32 alin. 1 lit. a.) din OUG 34/2008, pentru apelare abuzivă a autorităților.

Posibilă fraudă într-o secție de votare

A doua sesizare a fost efectuată la ora 14:55, prin apel pe numărul TelVerde. O persoană a sesizat că o parte din membrii unei comisii de votare ai unei secții din municipiul Sibiu nu poartă mască sanitară în mod corespunzător.

„În acest moment, o echipă de cercetare verifică această sesizare, urmând a vă comunica rezultatul”, mai spune Elena.

Ultima oră

Comentariul meu