video - profesor universitar de la inginerie înjură de toți sfinții la un curs online

Mulți studenți sunt de părere că metodele de predare adoptate de majoritatea profesorilor sunt învechite, nu sunt de acord cu diferențele de statut în relația profesor – elev și apreciază mai mult comportamentul liber, destins și jovial al profesorilor.

Un profesor de la Facultatea de Inginerie a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu a ținut cont de acest lucru și nu s-a abținut să spună cu voce tare ce avea în gând, chiar în timpul cursului. Nu s-a chinuit prea mult să aleagă cuvintele potrivite și a fost cât se poate de natural în discuția cu un student care i-a perturbat liniștea într-un moment în care acesta gândea ceva. Dascălul nu s-a sfiit și și-a declarat nemulțumirea cu ajutorul unui limbaj vulgar și argotic, înjurând de sfinți.

De râs și de plâns

În timpul unui curs online, un student care întârziase și s-a conectat mai târziu decât restul colegilor, a decis să se asigure că profesorul îl vede și că nu se va alege cu o absență. Studentul la inginerie a întrerupt profesorul și l-a rugat să-l treacă și pe el pe lista celor prezenți, moment care l-a deranjat enorm pe profesorul sibian, Daniel Manolea. Supărat pe atitudinea impertinentă a studentului care a îndrăznit să-l întrerupă de la gândit, profesorul a răspuns ironic, spunând: „Știi ce mult îmi place ca în timp ce gândesc să vină unui și să spună că numai acum a venit, sa-l trec prezent”. După ce studentul și-a cerut scuze, profesorul i-a indicat să se treacă prezent în căsuța de chat, apoi a început să-și spună supărările, folosind un limbaj vulgar.

YouTube video

Ce spune conducerea Universității despre atitudinea profesorului

Reprezentanții Universității “Lucian Blaga” din Sibiu știu despre cele întâmplate și spun că se vor lua măsurile corespunzătoare.”Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu dezaproba orice atitudine neconformă cu statul și conduita universitară. Vom analiza situația și vom dispune măsurile care se impun, in conformitate cu regulamentele și etica Cartei ULBS.”, transmite purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă.

Ora de Sibiu a încercat pe mai multe căi să obțină un punct de vedere și din partea profesorului Daniel Manolea, însă până la momentul publicării articolului, acesta nu a putut fi contactat.

Ultima oră

Participă la discuție

11 Commentarii

  1. Am studiat cu acel profesor. Este unul din cadrele didactice marcante pentru mine. Un om profesionist, punctual, carismatic. Un profesor jovial cu care puteai să vorbești deschis, tot timpul disponibil să te ajute.
    Departe de mine gândul a fi de acord cu ieșirea acestuia. E evident că a fost o greșeală din partea lui.
    Dar reacția publică și lipsa de context oferă o perspectivă disproportionata asupra situației reale.
    În toată frustrarea lui evidentă se observă răbufnirea asupra SITUAȚIEI, și nu asupra studentului.
    Acel om a modelat cariere de succes în industrie. Este mult peste media ofertei de cadre didactice din piață. Nu merită să fie expus din astfel de motive.

  2. in primul rând, cel care a scris articolul ar fi trebuit înainte sa publice acest acest film sa se intereseze putin despre Dl. Pr. Manolea, nu sa caute senzațional. Este un om care a ajutat dezinteresat zeci de absolvenți de Inginerie sa se angajeze in diferite birouri de proiectare asistata. Pe vremea când am urmat eu acest ‘Curs de proiectare asistata ‘ era contra cost, nu gratuit. Cit despre studentul care a facut filmul poate si-a gresit vocatia.

  3. Clar vanator de note si de prezenta insa si reactia profului este total neprofesionista. Probabil ca, in calitate de profesor universitar, te mai si saturi de neica-nimeni dinastia care se doresc ingineri.
    Intrebarea este, de ce simtea nevoia acest asa numit „student” sa filmeze in timp ce-si anunta prezenta? Are acordul universitatii pentru a inregistra matarialele de curs?

  4. Buna ziua! Pardon! Posteaza, un stuent interesat doar de prezenta! Stimati cititori, Dv. stiti ca Domnul Manolea Daniel este printre putinii profesori care preda o materie cu care poti baza, oricand poti sa te asezi la biroul unei firme de renume sa muncesti si sa fii platit forte bine! Nu , nu sti aceasta ! Din pacate ar trebui sa stiti ca 70% din studenti vaneaza prezenta la ora, nu calitatea orei! Te saturi de aceasta categorie! Nu spun ca sunt de acord cu limbajul! Dar pur si simplu te saturi de acesti „vanatori de prezente” si iti iesi din fire!

  5. Asta-i limbaj de profesor universitar in România, pardon, adevăratul limbaj de profesor universitar ?????

  6. Domnul Manolea este un profesor de excepție și cu care poți sa porți o discuție ca de la prieten la prieten în primul rand, nu ca de la student la profesor. Eu am făcut cu dansul 3 ani și am participat și la proiectul POCU în cadrul căruia am descoperit un om cu un caracter extraordinar. Eu ii dau perfecta dreptate și sunt deacord cu ieșirea lui, pentru ca este frustrant faptul ca tu sa te zbați sa le explici și ei nici nu te asculta și nu te baga în seama, ba mai mult te și enervează și te înjosesc. Da, chiar are tot dreptul pentru ca studenții /mucoșii din ziua de azi nu mai au bunul simt și cei 7 ani de acasă sa respecte un profesor care a învațat ca să ajungă unde a ajuns și ei îsi bat joc de el. Este păcat ca un profesor cu un caracter extraordinar sa ajungă pe toate rețetele de socializare din cauza unor asa numiți studenți care nu au chef sa facă ore.

  7. Daca e nevoie de inca o confirmare din partea unei foste studente, dl Manolea e unul din cei mai pregatiti si saritori profesori din Inginerie. Stapaneste foarte bine materia si intotdeauna ajuta dezinteresat, chiar daca asta inseamna multe ore suplimentare voluntare.
    Atat cel care a postat clipul, cat si cea care a redactat articolul, nu au nici cel mai mic habar despre dlui profesor. Mi se pare o exagerare grosolana a unei chichite contextual banale.
    Poate ar trebui sa acceptam ca si profesorii sunt oameni, cu personalitati si șarmuri si defecte si vieti diferite, nu doar niste executanti orbi, manati de fel de fel de etichete.

  8. Domnul Manolea este un profesor de excepție. Metodele dânsului de a preda chiar sunt de actualitate . E jignitor să îl enervezi intenționat și dupa aia sa il filmezi si sa il dai la știri . Orice om se enerveaza si are dreptul la libera exprimare , e un drept câștigat in revoluție!
    E trist si jenant cum nesimțirea și tupeul au ajuns la conducere . Credeți-mă pe cuvânt , domnul Manolea nu are nici o vina. Mucoșii ăștia fară pic de bun simț ar trebui sa facă ore de dirigenție cu parinții în primi 7 ani de viață ,nu cursuri la facultatea de inginerie . SĂ ÎȚI FIE RUȘINE , ca de la student la student.

  9. Nu am putut să nu sesizez un comentariu de pe o platformă de video-sharing care sună cam așa “Ba ce ma bucur ca tehnologia expune toate hienele astea.”
    Eu sunt de părere că adevăratele “hiene” sunt studenții, nu toți, dar o mare parte!
    Atât acest profesor cât mulți alți profesori în ciuda tabloidelor iși fac treaba minunat!
    A ajuns “studentul” sau “elevul” dacă vorbim despre clasele primare să râdă de un profesor, un profesor care are în spate mulți ani de studii, în multe dintre cazuri anii de studii al profesorilor fiind superior anilor “aniversari” ar acestor “hiene”, ținând cont că mulți dintre studenți termină o facultate “din milă” cu multe rugăminte la limită!
    Cât despre persoanele care au făcut publică această înregistrare ( înregistrare făcută cu scopul de a oferi acces fiecărui student la informațiile transmise în ( curs, laborator ), sunteți de cea mai joasă speță.

  10. Domnul Manolea e un profesor exceptional care ar face orice ca noi să învătăm cât mai mult si cat mai bine, însă unii din elevi nu apreciează si fac aceste lucruri intentionat pentru a-l deranja, nu este la îndemna oricui să predai proiectare asistată de calculator.