morții cu covid nu mai sunt băgați în sicrie de față cu bolnavii în curtea spitalului județean sibiu

Bolnavii care așteaptă la coadă în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, fie pentru a se testa, fie pentru a se interna, fiind infectați cu noul coronavirus, nu mai sunt nevoiți să vadă cum angajații de la pompe funebre pun în sicrie decedații cu COVID-19. Directorul militar al unității sanitare, medicul infecționist Constantin Vlase, a precizat, pentru AGERPRES, că cele două containere unde erau ținuți morții au fost mutate în curtea de la morgă.

„Containerele destinate decedaţilor COVID-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situaţii de criză şi au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparţinători”, a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Constantin Vlase.

Potrivit sursei citate, cele două containere pentru pacienţii care au decedat din cauza COVID-19 se află acum în curtea morgii spitalului.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au decedat 436 de persoane, zece doar în ultimele 24 de ore, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, a anunţat joi, Prefectura.

Sursa: AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu