jandarmeria sibiu despre cazul bărbatului care îi acuză de abuz - „persoana nu se află la prima abatere”

Jandarmeria Sibiu vine cu lămuriri în ceea ce privește cazul bărbatului care acuză că a fost abuzat, luni, în cartierul Ștrand. Sibianul spune că oamenii legii au vrut să îl bage cu forța în autospecială. Jandarmii explică situația și spun că respectivul nu se află la prima abatere în ceea ce privește nerespectarea legii.

Bărbatul nu purta mască de protecție pe stradă, astfel că a fost oprit de doi jandarmi. Pentru verificarea motivului deplasării, sibianul a fost chemat la autospecială, însă, potrivit jandarmilor, acesta a devenit agitat.

„În baza verificarilor efectuate reiese faptul că bărbatul în cauză se afla în trecere în zona parcului din cartierul Ștrand fără a purta masca de protecție.  La solicitarea jandarmilor de a se opri pentru verificarea motivului deplasării acesta a refuzat și a devenit agitat. Pentru a evita crearea unei aglomerări de persoane, bărbatul a fost invitat la autospecială pentru clarificarea situației și pentru a i se aduce la cunoștință faptul că va fi sancționat”, spun jandarmii sibieni.

Sibianul îi acuză, însă, pe cei doi jandarmi, că l-ar fi abuzat și că l-au forțat să meargă la autospecială. Totodată, acesta spune că i-au vorbit urât. 

Amendă de 2.000 lei

Pentru că nu purta mască de protecție, sibianul în cauză a fost amendat cu 2.000 lei. Jandarmii spun că bărbatul nu se afla la prima abatere și că a mai fost amendat și la începutul anului.

„În urma celor întâmplate, persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 2000 lei, în prezența unui martor, pentru nerespectarea măsurilor impuse în această perioadă, respectiv nepurtarea măștii de protecție. Totodată, menționăm faptul că persoana în cauză nu se află la prima abatere privind încălcarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată de către jandarmi și la sfârșitul lunii februarie a acestui an, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 27 septembrie 1991- pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, mai spun jandarmii.

Ultima oră

Comentariul meu