Incompetența autorităților - ursul lovit de mașină la Scoreiu eutanasiat de o asociație după trei ore de chin
foto: nps.gov

Încă o dată, incompetența autorităților și lipsa de coordonare și ”proceduri„ au făcut ca vineri seara un urs ce agoniza după ce a fost lovit de o mașină la Scoreiu, să fie eutanasiat pe banii unei asociații. Acest lucru s-a întâmplat după mai bine de trei ore, timp în care ursul a suferit cumplit, pe marginea drumului.

CITEȘTE AICI DESPRE ACCIDENT

Ursul a fost lovit vineri seara, de o mașină ce se îndrepta către Sibiu. Animalul a fost proiectat în afara părții carosabile, astfel că traficul nu a avut de suferit. De suferit însă a suferit ursul care a avut răni majore ce cu siguranță i-au provocat dureri cumplite. Dar, chiar dacă au fost anunțați reprezentanții DSVSA și ai fondului de vânătoare din zonă, nu s-a găsit nimeni care să curme suferința ursului.

Asta până când cei de la Asociația Prietenii Berzelor i-au contactat pe cei de la Asociația Milioane de Prieteni care culmea, au găsit un medic veterinar care să consulte animalul rănit și care în final să ia decizia de a-i curma viața. Și totul pe banii Asociației.

”Încă o dată, la sfârșit de săptămână, un caz de urs rănit în accident de mașină era să se transforme în „cazul Harghita”. Timp de trei ore o ursoaică rănită a așteptat ajutor și s-a târât până la marginea drumului de lângă localitatea Scoreiu, din județul Sibiu.
Comandamentul care s-a creat pentru situatii de urgență în cazul accidentelor în care sunt implicate animale sălbatice prevede ca gestionarii fondurilor de vânătoare să aibă contract de colaborare cu un cabinet veterinar care să ia deciziile cele mai bune pentru animal în momentul în care se întâmplă astfel de tragedii. În acest caz, nu s-a găsit nici un medic veterinary care să se deplaseze la fața locului. Asociația Milioane de Prieteni a fost anunțată de reprezentanții Asociației Prietenii Berzelor / Friends of Storks – Cristian, Romania, din Sibiu, care ne-a ajutat să găsim în apropiere un medic veterinar care să o tranchilizeze pentru a o scăpa de suferință și să îi evalueze starea. Ursoaica avea ruptură de splină și mai multe fracturi de bazin, răni care i-au curmat viața la ora 3 dimineața.
Factura de 2.000 de lei pentru veterinarul care a efectuat controlul medical și a anesteziat-o a fost suportată în totalitate de Asociația Milioane de Prieteni.
Sperăm ca totuși autoritățile statului să vegheze la punerea în aplicare a strategiei de intervenție pentru binele animalelor pentru că ne așteptăm ca astfel de incidente să se intensifice odată cu venirea primăverii.”, este postarea celor de la Asociația Milioane de Prieteni.

Ultima oră

Comentariul meu