sibiul rămâne în carantină - cum ieșim din case pentru a vota
FOTO arhivă

Carantina a fost prelungită pentru încă șapte zile în Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie, astfel că în 6 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare, sibienii trebuie să respecte restricțiile impuse prin hotărârile adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Sibienii care locuiesc în localitățile carantinate își vor putea exercita dreptul la vot, la fel ca cetățenii din zonele în care nu s-au impus restricții suplimentare. Se vor respecta măsurile de prevenție, masca fiind obligatorie. Nu este nevoie însă de o declarație pe proprie răspundere.

„În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului”, anunță Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Se prelungește carantina în Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie – Noi decizii și pentru Mârșa

„(1) Se permite, în data de 5 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale.

(2) Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplsarea la/de la sediile secţiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor şi pentru efectuarea operaţiunilor electorale, cu respectarea dispoziţiilor Ordinului comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 2009/166/2020 privind stabilirea unor măsuri şi acţiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral din ţară la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, a alegătorilor şi a persoanelor implicate în organizarea alegerilor.

(3) Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplasarea cu urna specială pe raza teritorială a localităţii a echipelor formate din membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, însoţite de persoane acreditate şi personal de pază, în vederea exercitării dreptului de vot de către alegătorii care nu se pot prezenta la secţiile de votare.

(4) Se permite în datele de 6 şi 7 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediul biroului electoral de circumscripţie şi sediile birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru predarea materialelor rezultate din procesul electoral, a membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a persoanelor care îi însoţesc, precum operatori de calculator, persoane acreditate şi personal de pază”, se arată în ultima Hotărâre a CJSU.

VEZI ȘI: Modelul adeverinței de la angajator în carantină la Sibiu – E obligatoriu să o aveți!
CITEȘTE ȘI: Restricții noi pentru carantină – Legitimația de serviciu nu mai poate fi folosită atunci când ieșiți din casă
LECTUREAZĂ ȘI: Excepția făcută în carantină la Sibiu – La vot se poate merge fără declarație pe propria răspundere
VEZI ȘI: Lămuriri noi legat de carantină – Magazinele care rămân deschise în weekend la Sibiu

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că alegerile parlamentare din 6 decembrie vor fi organizate peste tot, inclusiv în localitățile aflate în carantină. Șeful statului susține că nu vor exista îngrădiri în ceea ce privește dreptul la vot al cetățenilor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu