lămuriri noi legat de carantină - magazinele care rămân deschise în weekend la sibiu

Autoritățile locale au decis, vineri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prelungirea carantinei în municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr și în orașele Cisnădie și Tălmaciu. De asemenea, s-a decis ca localitatea Mârșa să intre și ea în carantină, iarestricțiile sunt valabile pentru o perioadă de șapte zile. S-au făcut, de asemenea, modificări în ceea ce privește libera circulație în aceste zile și au fost aduse lămuriri privitor la magazinele care își pot desfășura activitatea chiar și în perioada weekend-ului.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au transmis, vineri seara, că, în perioada weekend-ului, magazinele nealimentare rămân închise. Excepție fac însă magazinele de bricolaj, acolo unde ne vom putea deplasa dacă este nevoie.

VEZI ȘI: Modelul adeverinței de la angajator în carantină la Sibiu – E obligatoriu să o aveți!
CITEȘTE ȘI: Restricții noi pentru carantină – Legitimația de serviciu nu mai poate fi folosită atunci când ieșiți din casă

„În ceea ce privește schimbările adoptate în aceste hotărâri față de cele anterioare, facem următoarele precizări: În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea)”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

VEZI ȘI: Excepția făcută în carantină la Sibiu – La vot se poate merge fără declarație pe propria răspundere

Farmaciile, magazinele alimentare și magazinele pentru animale rămân deschise și în weekend. Acestea se închid la ora 20.00.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Din nou excepții de la regula pentru Dedeman și Hornabach, se dovedește din nou ca legea nu e pentru toți , e doar pentru prosti!!!
    Dacă sunt magazinele nealimentare închise , atunci sa fie închise toate, doua săptămâni nu a murit nimeni ca nu s-a putut plimba prin Dedeman, dar acum probabil ca s-au supărat frății Paval și le taie sponsorizarea dacă închid iar!
    Ponoasele pandemiei sunt decontate de prosti, șmecherii ies întotdeauna in câștig , pentru bogați legea e facultativa…
    Sper ca prezenta la vot sa fie sub 30% iar alegerile sa fie invalidate, dacă e pandemie , stam in casa, nu mergem la vot!