excepția făcută în carantină la sibiu - la vot se poate merge fără declarație pe propria răspundere
FOTO arhivă

Sibienii care locuiesc în localitățile carantinate pot merge la vot în 6 decembrie. Nu este nevoie de declarația pe propria răspundere.

„Având în vedere faptul că secțiile de votare sunt în apropierea domiciliului, iar deplasarea spre locația secției de votare va putea fi verificata cu ajutorul cărții de identitate, pentru deplasarea la secția de votare nu a fost solicitat nici un alt document care sa ateste acest fapt”, explică Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

VEZI ȘI: Modelul adeverinței de la angajator în carantină la Sibiu – E obligatoriu să o aveți!
CITEȘTE ȘI: Restricții noi pentru carantină – Legitimația de serviciu nu mai poate fi folosită atunci când ieșiți din casă
VEZI ȘI: Lămuriri noi legat de carantină – Magazinele care rămân deschise în weekend la Sibiu

Așadar, în ziua votului, nu este nevoie să completați declarația pe proprie răspundere.

„(1) Se permite, în data de 5 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale.

(2) Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplsarea la/de la sediile secţiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor şi pentru efectuarea operaţiunilor electorale, cu respectarea dispoziţiilor Ordinului comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 2009/166/2020 privind stabilirea unor măsuri şi acţiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral din ţară la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, a alegătorilor şi a persoanelor implicate în organizarea alegerilor.

(3) Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplasarea cu urna specială pe raza teritorială a localităţii a echipelor formate din membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, însoţite de persoane acreditate şi personal de pază, în vederea exercitării dreptului de vot de către alegătorii care nu se pot prezenta la secţiile de votare.

(4) Se permite în datele de 6 şi 7 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediul biroului electoral de circumscripţie şi sediile birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru predarea materialelor rezultate din procesul electoral, a membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a persoanelor care îi însoţesc, precum operatori de calculator, persoane acreditate şi personal de pază”, se arată în ultima Hotărâre a CJSU.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Da chiar asa de prosti ne credeti? Sa ne lasati doar la vot sa iesim sa va legitimam pe voi sa furati in continuare?
    Oricare partid ar fi, nu e important cine voteaza e important cine numara si acum ei au nevoie de prostime sa puna stampila de vot oriunde, numai sa fie la procentaj.
    Si asa ne numarti cum vreti voi, cica rata de x la mia de locuitori si jonglati cum va convine, acum cica a scazut putin.. da stiti realmente cati oameni sunt in Sb?
    Nu merg la vot, daca era o casuta unde sa spuna ca nu sunt de acord cu unul din lista da, ma duceam, da asa refuz sa mai aleg raul cel mic ca dupa alegeri sa fie al mai mare de fiecare data!

  2. B*** P**** in proastele de la conducerea sibiului. ma p*** pe stoarfele voastre!!!! la vot se poate mancamiar p**** si iohanis sa s*** p**** cu tot neamu lui!!!!! trebuie 1000 de declaratii pentru a merge la lucru pentru a isi lua ei bani f**** in gura!!!!! dar la vot avem voie sa mergem…sa votam la 5 sectii sa iasa cine trebuie M****!!!!!!!!