peste 9100 de locuri de rezidențiat - repartiția se face prin teleconferință
foto: arhivă

Zilele acestea, peste 9.000 de tineri medici care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ministerul Sănătății a majorat cifra de școlarizare de la Rezidențiat cu peste 2.000 de locuri. Repartiția se face prin teleconferință, iar procedura poate fi urmărită pe o platformă informatică. Participă toți candidații care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim.

Anul acesta Ministerul Sănătății a decis să majoreze cifra de școlarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor candidaților. 565 de locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Repartițiile se fac timp de patru zile și se vor încheia vineri. Joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a verificat modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat,

Repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

 

Ultima oră

Comentariul meu