VIDEOCLIP: Tobiloba, psihiatrul nigerian, artist Gospel, devenit sibian - Piesa despre copiii cu autism

Autor-compozitor, producător teatral și muzical și medic rezident în psihiatrie. Vorbim despre Tobiloba, un artist nigerian, care în 2011 s-a mutat în România pentru studii. De mai bine de un an, tânărul locuiește în urbea de pe Cibin. Spune că îi place Sibiul și, mai mult decât atât, îi plac oamenii de aici, fiindcă sunt calmi, deschiși, rezervați și în conexiune cu natura. VIDEOCLIP: Tobiloba, psihiatrul nigerian, artist Gospel, devenit sibian - Piesa despre copiii cu autism

Tobiloba s-a mutat în România în anul 2011, pentru a studia medicina în București. Opt ani mai târziu, și-a găsit liniștea în Sibiu, un oraș pe care l-a îndrăgit din prima clipă. Îi plac oamenii locului, fiindcă sunt calmi, rezervați și în conexiune cu natura.

„Am ajuns în România în anul 2011, am făcut medicina în Carol Davila în București până în anul 2018. În timpul școlii am venit la Sibiu, de atunci l-am iubit. Iar în anul 2019 m-am mutat aici. E un oraș liniștit. Oamenii vor să te ajute, sunt deschiși, calmi, rezervați și îmi place faptul că nu este un oraș în care toată lumea aleargă după bani. Toți sunt în conexiune cu natura”, mărturisește Tobiloba.

Eu Sunt Sămânță: A Letter From The Misunderstood

Versurile pieselor lui Tobiloba sunt scrise atât în limba engleză, cât și în limba română. Prin melodiile sale, tânărul vorbește despre ambiguitatea religiei, iubirea față de sine și despre diverse probleme sociale. Pune suflet în ceea ce face și transpune în versuri lucruri personale.

„Dacă trebuie să cânt în chineză, cânt în chineză. Muzica e duhul, forma nu contează. Dacă trebuie să stau șase ani pentru a învăța o altă limbă, o să fac asta, fiindcă vreau să cânt într-o formă pe care o simt. Nu mă deranjează, dacă așa transmit mesajul. Pun timp și efort pentru asta. Forma este doar un mediu, mesajul este punctul”, spune Tobiloba.

YouTube video

De curând a lansat un E.P. în care vorbește despre teme extrem de dragi lui. „Eu Sunt Sămânță: A Letter From The Misunderstood” este primul single de pe album, care este dedicat copiilor cu autism.

„Genul pe care eu l-am adoptat te încarcă cu energie pozitivă. Piesele au un mesaj extrem de important. Primul single de pe E.P. este foarte personal. Vorbesc din punctul de vedere al unui copil care vrea să fie auzit și văzut de societate”, spune Tobiloba.

VIDEOCLIP: Tobiloba, psihiatrul nigerian, artist Gospel, devenit sibian - Piesa despre copiii cu autism

„Vreau să scap de frica mea/ Frica aia ce mi-ați dat”

Versurile primului single de pe E.P. sunt pline de profunzime și spun povestea oricărui copil diagnosticat cu autism. Tobiloba, fiind medic psihiatru, aprofundează o temă importantă, dorind să exprime emoțiile din punctul de vedere al unui copil. Versurile sunt scrise în limba română:

„Câteodată nu răspund/ Câteodată ce frumos/ Uneori mai sunt slab/ Câteodată vreau să scap de frica mea/ Frica aia ce mi-ați dat/ Eu știu că zici că mă iubești/ Dar crezi și tu că nu văd cum trăiești?/ Zi de zi și cu fiecare pas/ Iei decizii și vezi că și tu greșești/ Dar nu contează unde mergi/ Viața mea e legată de viața ta/ Abia aștept să am și eu vocea mea.”

VIDEOCLIP: Tobiloba, psihiatrul nigerian, artist Gospel, devenit sibian - Piesa despre copiii cu autism

Copiii cu autism sunt diferiți, iar asta îi face să fie atât de frumoși. Însă mai mereu, oamenii nu le înțeleg trăirile. Acești copii au nevoie să simtă iubire, să simtă că au un sprijin și să nu fie marginalizați. Tobiloba ne-a povestit, din punctul de vedere al medicului psihiatru, cu ce se confruntă micuții.

„Autismul este o tulburare pe care mi-am dorit să pun accentul, eu fiind medic în psihiatrie. Uneori, oamenii nu îi înțeleg pe copiii cu autism, ei nu știu cum este, iar asta fiindcă oamenii au probleme cu sensibilitatea. Dacă noi auzim muzică, copiii cu autism aud altceva. Dacă noi vedem o culoare, copiii o văd altfel. Dacă noi zâmbim, acel zâmbet pentru ei poate însemna altceva. (…) Cineva care e în lumea noastră, dar trăiește în altă lume. Vreau să punctez faptul că acești copii nu sunt bolnavi, ci doar sunt diferiți. Copiii aceștia sunt foarte talentați, știu copii care pictează, care sunt geniali la pian, și mă bucur să știu că pot avea o șansă într-o societate normală. Copiii vor iubire, vor speranță. Fiecare ar trebui să dispună de lucruri de bază, pentru a-și trăi copilăria. Toată lumea trebuie să fie inclusă în societate. Iar noi trebuie să le oferim sprijin”, spune Tobiloba.

VIDEOCLIP: Tobiloba, psihiatrul nigerian, artist Gospel, devenit sibian - Piesa despre copiii cu autism

Clipul primului single de pe E.P.-ul Letter a fost filmat și în Sibiu. În curând îl veți putea vedea.

YouTube video

Pe TOBILOBA îl găsiți pe toate rețelele de socializare, iar melodiile le puteți asculta pe YouTube.

FB: https://www.facebook.com/Tobilobaofficial/

INSTAGRAM: http://instagram.com/whoistobiloba

TWITTER: https://twitter.com/whoistobiloba

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/OFFICIALTOBILOBA/

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu