patru copii infectați cu covid-19 sunt la ati în sibiu - un micuț are doar o lună
FOTO: arhivă

Patru minori sunt, în prezent, în stare gravă pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu. Cu toții sunt infectați cu noul coronavirus și se luptă să trăiască.

De la începutul pandemiei și până în prezent, 481 de copii s-au infectat cu noul coronavirus la Sibiu. Mulți dintre ei au răspuns bine la tratament și s-au vindecat. În unele cazuri însă, starea lor de sănătatea s-a agravat.

Asta face că, în prezent, patru minori sunt internați pe secția ATI a Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Este vorba despre doi bebeluși, unul în vârstă de numai o lună, iar altul în vârstă de două luni, despre un copil în vârstă de 9 ani și despre un adolescent în vârstă de 17 ani.

În urmă cu o lună, un bebeluș infectat cu virusul SARS-CoV-2 a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva. Băiețelul era din Nocrich. 

Situația în Spitalul de Pediatrie

La Spitalul de Pediatrie, acolo unde sunt tratați minorii infectați cu noul coronavirus, patru locuri de la ATI sunt ocupate. De asemenea, doi copii sunt internați pe secții. Potrivit datelor transmise de reprezentanții Prefecturii Sibiu, aici mai sunt, miercuri, 40 de locuri libere pe secții și doar două la ATI.

CITEȘTE ȘI: Spitalele suport Covid din județ sunt aproape pline – Toate locurile la ATI pentru adulți sunt ocupate

Miercuri, 25 noiembrie, Sibiul a înregistrat un număr de 201 de cazuri noi, iar rata de incidență cumulată este în continuare cea mai mare din țară. Situația în spitalele suport Covid din județ este îngrijorătoare, la acest moment fiind epuizate toate locurile pentru adulți pe secția ATI.

Ultima oră

Comentariul meu