foto: strigător la cer - vaci moarte, în stare de putrefacție, găsite într-o gospodărie din valea aurie

Cadavrele a două vaci au fost găsite, marți dimineața, într-o curte din cartierul Valea Aurie din Sibiu. Bovinele, în stare avansată de descompunere, erau moarte de patru zile. Proprietarul a primit o amendă de 500 de lei și nu este pentru prima dată când se află în vizorul autorităților.

Cele două vaci au fost găsite în curtea unui sibian, pe strada Rozdești din cartierul Valea Aurie. Animalele erau moarte de trei zile, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

„În data de 23.11.2020 Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului a primit o sesizare telefonică din partea unui medic din cadrul D.S.V.A. Sibiu cu privire la faptul că pe str. Rozdești, în curtea de la nr. 12, se află o vacă moartă de 3 zile”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Vaci în stare de putrefacție în Sibiu – Proprietarul, amendat

A doua zi, la fața locului s-au deplasat echipe de pompieri, o echipă de la Salubrizare și una de la Poliția Locală pentru a verifica sesizare. Două vaci moarte au fost găsite în curte, iar proprietarul a primit o amendă de 500 lei.

„În data de 24.11.2020 o echipă de intervenție formată din reprezentanți I.S.U. Sibiu, ai Serviciul Salubrizare, Serviciului pentru situații de urgență și Poliția Locală din cadrul Primăriei Sibiu, precum și un reprezentant al Direcției Sanitar Veterinare Sibiu s-a deplasat la fața locului. S-a constatat faptul că la adresa indicată se aflau două cadavre de bovine, în stare avansată de descompunere. Acestea au fost scoase de către pompierii ISU din grajdurile cetățeanului și predate operatorului de salubrizare Soma S.R.L. pentru gestionare. Cetățeanul a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei”, mai spune Gligore.

foto: strigător la cer - vaci moarte, în stare de putrefacție, găsite într-o gospodărie din valea aurie

CITEȘTE ȘI: Bărbatul care a omorât un cal în Valea Aurie a ucis acum și o vacă – Imagini cu impact emoțional

Amendat de 22 de ori fiindcă ține animale mari în oraș

Sibianul în cauză a fost amendat, în ultimii ani, de 22 de ori de polițiștii locali, pentru creșterea animalelor mari în municipiu, fapt care contravine normelor locale. Fiindcă a refuzat să se conformeze, s-a ajuns în instanță. În martie 2020, bărbatul era obligat să mute animalele în afara orașului, însă a refuzat.

„Pentru că cetățeanul a refuzat continuu să se conformeze și să mute animalele într-o locație în afara municipiului, pe lângă amenzile aplicate, în anul 2018 Poliția Locală a promovat o acțiune în instanță pentru a-l obliga pe cetățean să mute animalele. Acțiunea a fost admisă de către Tribunalul Sibiu  la sfârșitul anului 2019. Pentru punerea acesteia în aplicare un executor judecătoresc împreună cu un echipaj din cadrul Poliției Locale în luna martie 2020 au notificat la fața locului cetățeanul ca în termen de 3 săptămâni să mute animalele la un alt adăpost, situat în afara Municipiului Sibiu. Acesta nu s-a conformat notificării, ulterior fiind făcute încă trei acțiuni împreună cu executorul judecătoresc, fără rezultat însă. Precizăm că intervenția executorului pentru îndepărtarea animalelor nu este posibilă, având în vedere că titlul executoriu îl obligă pe cetățean să le mute și astfel intervenția unei terțe părți nu este permisă”, mai spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

În trecut, același individ a mai omorât un cal, dar și o vacă, în aceeași gospodărie din Valea Aurie.

CITEȘTE ȘI: Cal ucis în bătaie în Valea Aurie la Sibiu – Proprietarul l-a bătut până a murit

Ultima oră

Comentariul meu