Cum a afectat pandemia industria fitness-ului - Antrenorii se mută în online
FOTO: arhivă

Sportul nu ţine cont de criză. Nici măcar în primăvară, când restricţiile au închis sălile de fitness, cei care iubesc să facă mişcare frecvent nu s-au lăsat învinşi de lenea care poate apărea când stai prea mult în casă.

Antrenorii de fitness şi-au mutat atunci masiv activitatea în online. Acum sălile de sport sunt deschise, iar trainerii dau asigurări că oamenii sunt în siguranță. Însă antrenamentele nu mai sunt la fel ca înainte, ci mai limitate, scrie Mediafax.

„Din toate activităţile poate doar stomatologia este mai sigură decât o sală de fitness. La partea de antrenamente de grup, sunt 10 metri pătraţi pentru fiecare participant. Scăderea este undeva la 50-60% pentru că din start, cu noile reguli, se limitează accesul în sală cu 55%. Dacă înainte se lucra într-o sală mare cu 30-35 de participanţi, acum limita este de 15”, spune Daniel Doroftea, antrenor.

Eduard Andrei este profesor de limbi străine şi iubeşte sala de sport. Nu renunţă la pasiunea lui la care lucrează intens de doi ani din cauza virusului. Spune că se simte în siguranţă la sală, unde e prezent în fiecare zi.

„Ulterior, am apelat la serviciile unui antrenor personal şi am prins microbul, ca să zic aşa. Acum mi-ar fi foarte greu să renunţ la antrenamente. Antrenamentele online pentru mine au fost soluţia de compromis. Se preia temperatura, lumea foloseşte dezinfectant, aparatele sunt dezinfectate periodic. Merg şi eu în siguranţă şi cu inima împăcată”, povesteşte el.

România: valoarea pieţei de fitness – 250 mil. euro
Germania: valoarea pieţei de fitness – 5,3 mld. euro
4,8% din români fac mişcare într-un centru de fitness (Eurostat)
44% = media Uniunii Europene (Eurostat)
74% din finlandezi fac mişcare constant (Eurostat)
danezi – 73% (Eurostat)
austrieci – 72% (Eurostat)

Sursa: Mediafax

Ultima oră