mediaș, avrig și orlat intră de luni în carantină - lista completă a restricțiilor

Municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat intră, începând de luni, 23 noiembrie, în carantină. Autoritățile au adoptat niște măsuri suplimentare de protecție și au publicat restricțiile care se aplică și ce reguli trebuie să respecte cetățenii localităților carantinate pentru o perioadă de 14 zile.

Deși rata de incidență cumulată este în ușoară scădere la nivel județean, unele localități au înregistrat o evoluție ascendentă. În Municipiul Mediaș, rata de incidență este de 9,23 la mia de locuitori, în orașul Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 la mie, iar în satul Orlat, rata de infectare este de 15,16 la mia de locuitori. Din cauza evoluției epidemiologice nefavorabile în cele trei localități din județul Sibiu, sâmbătă, 21 noiembrie a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în urma căreia s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș, Orașului Avrig și localității Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile.

DESCARCĂ AICI DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

VEZI AICI CE SCRII PE DECLARAȚIE DACĂ VREI SĂ IEȘI DIN LOCALITATE

În zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Se permite să mergem la vot

„Se permite deplasarea la/de la secțiile de votare a cetățenilor în vederea exercitării dreptului la vot cu prilejul desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților în data de 6 decembrie 2020”, se arată în hotărâri.

Hotărârea valabilă în Municipiul Mediaș și lista tuturor restricțiilor

„Se solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru UAT Mediaș – municipiul Mediaș, județul Sibiu.”, se arată în hotărâre. Aceasta conține toate restricțiile și poate fi consultată mai jos:

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”372218″ /]

Restricțiile impuse în orașul Avrig

„Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de COVID – 19 în ultimele 14 zile la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Sibiu la data de 20 noiembrie 2020 întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu și situația epidemiologică din UAT Avrig – oraș Avrig generată de coronavirusul SARS-CoV -2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 7,30 cazuri la 1000 locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, Se solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru UAT Avrig – oraș Avrig, județul Sibiu.”, se arată în hotărâre.

Măsurile din carantină pot fi consultate mai jos:

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”372219″ /]

Lista restricțiilor pentru satul Orlat

„Se solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru UAT Orlat – sat Orlat, județul Sibiu.”, se arată în hotărâre.

Măsurile restrictive pot fi consultate în hotărârea de mai jos:

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”372220″ /]

Ultima oră

Comentariul meu