Primarul comunei cu cea mai mare incidență din Sibiu - "Cel mai probabil, virusul a fost adus la Orlat de navetiștii care lucrează în oraș"
Sursa: comunaorlat.ro

Numărul de infectări noi este în continuare unul foarte mare la Sibiu. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate pozitiv un număr total de 394 de persoane, iar rata de infectare este în ușoară scădere la nivelul județului.

Situația este îngrijorătoare în satul Orlat. Aici, în ultimele 14 zile au fost confirmate pozitiv 64 de persoane. Astfel că, rata de incidență a ajuns la 19,02, fiind cea mai mare din județ.

Primarul comunei, Gâță Aurel a declarat pentru Ora de Sibiu că la momentul actual, situația este sub control la nivelul localității.

„Conform datelor raportate de ISU, astăzi erau în jur de 35 de cazuri active de coronavirus. Nu e nici un focar la nivelul localității, iar oamenii unt în continuare calmi și responsabili”, a spus Primarul din Orlat.

Întrebat cu și de ce crede că s-a ajuns la așa rată de incidență ridicată, primarul a spus că, cel mai probabil, virusul a fost adus de cei care fac naveta și lucrează în Sibiu.

„Majoritatea persoanelor lucrează pe platforma industrială. Merg în fiecare zi cu microbuzul în Sibiu și clar dacă unul de acolo este bolnav, va transmite virusul și mai departe.”, spune Gâță Aurel.

De asemenea, există cazuri și în cadrul Primăriei, însă activitatea continuă să se desfășoare, în condiții de siguranță.

„Din cei 17 angajați, 8 sunt confirmați pozitiv. Persoanele sunt izolate, bineînțeles, iar noi continuăm activitatea conform regulilor. Avem grijă ca cei care stau în izolare să aibă strictul necesar și încercăm să-i ajutăm pe cei care nu au la cine să apeleze. „, a mai spus primarul.

Din cauza unei rate de incidență uriașe, se ia în calcul carantinarea localității, însă până la momentul scrierii articolului, această măsură nu a fost adoptată.

 

Ultima oră

Comentariul meu