conducere militară la județeanul din sibiu - turcan: „echipa a gestionat situația și în alte unități sanitare”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că la finele săptămânii trecute a discutat cu ministrul Nicolae Ciucă (MApN), stabilind ca Spitalul Județean din Sibiu, dar și Direcția de Sănătăte Publică să aibă conducere militară. Astfel, la DSP a fost numit în funcție colonelul Daniel Chelcea, iar la Județean a fost numit lt. col. Constantin Vlase.

Vineri este instalat în funcție noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), lt. col. Constantin Vlase. Acesta este directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan. În echipa de conducere vor fi și specialistul epidemiolog Bianca Ramona Andoni, de la Spitalul Militar din Focșani, și lt. col. Ioan-Cătălin Ciopei, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist in achiziții.

„La nivel instituțional, am stabilit încă de vinerea trecută, împreună cu dl. ministru general Ciucă, să aducem conducere militară și la DSP și la Spitalul Județean dacă urma să primim demisia managerului. Evident acestea sunt decizii care comportă o pregătire amănunțită. Așadar, la DSP a fost numit dl. col.dr.Daniel Chelcea, directorul medical al Spitalului Miliar Sibiu.

La Spitalul Județean, în urma demisiei managerului, MS și MApN au propus Consiliului Județean Sibiu o echipă de conducere, care a avut rezultate foarte bune în unitățile sanitare unde a mai fost detașată pentru gestionarea situației.

Astfel, astăzi instalăm în funcții pe: domnul lt.col. VLASE CONSTANTIN MARINEL ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Dl. lt.col. este medic primar, directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan, doamna dr. ANDONI BIANCA RAMONA, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani și domnul lt.col. CIOPEI IOAN-CĂTĂLIN, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist în achiziții”, a declarat Raluca Turcan.

conducere militară la județeanul din sibiu - turcan: „echipa a gestionat situația și în alte unități sanitare”

Vicepremierul spune că, la SCJU Sibiu, pacienții sunt „singura prioritate, nu șefiile mărunte și orgoliile”. Iar în ceea ce privește DSP-ul, se vor găsi soluții, nu scuze.

„Sibienii trebuie să știe că la Spitalul Județean pacienții sunt singura prioritate. Nu șefiile mărunte și orgoliile. Că la DSP se găsesc soluții, nu scuze. Că Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală sunt în stradă pentru oameni, nu împotriva lor! Că în instituțiile statului se lucrează NON STOP, că virusul nu infectează între 8 și 16.

Înregistrăm deja o scădere minimă a ratei de incidență pe județ, dar este prea devreme să fie reflectate în cifre efectele măsurilor dispuse. Ieri, rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost de 9,06, astăzi este 8,90 la mia de locuitori. Ne așteptăm ca indicele să scadă în continuare pentru a nu fi nevoiți să prelungim sau să extindem măsurile”, a spus Turcan.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Nu mai au primarii din Saliste sau Gura Râului vreun frate , nepot sau ceva sa-i puneți șefi acolo, doamna Turcan?
    Grețos simulacru de profesionalism , când toată lumea știe ca pilele PSD au fost înlocuite cu cele ale PNL , cel puțin in Sibiu!

  2. Sa fie binecuvantati cei doi conducatori!
    Asteptarile sunt egal cu viata, sanatatea este aur.
    Bine arfi sa fie ignore si Sa nu agreeze nici o. Pila sau alta smechereala…
    Sa auzim numai de Hine.
    Ramaneti sanatosi!