care sunt diferențele între pantofii de tenis și pantofii de running

Sportul este esențial în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. O condiție fizică de top, o viață activă și sănătoasă înseamnă multă mișcare.  În ultima vreme, printre sporturile cele mai practicate, se află tenisul și alergarea. Echipamentul sportiv adecvat fiecărui tip de sport este de asemenea foarte important pentru a ne antrena corect. De aceea, luând exemplu aceste două sporturi, este important de știut care este diferența dintre pantofii de tenis și cei de running.

Ușori, grei sau flexibili

Există o mare diferență între pantofii de tenis și pantofii de running. Cu toate acestea, unii oameni nu fac distincția necesară și îi numesc pur și simplu adidași. Multe persoane care preferă mișcarea, nu găsesc că este important să folosească tipul corect de încălțăminte pentru un anumit sport. Tipul greșit de pantofi, poate duce la o accidentare în timpul unui joc de tenis sau în timp ce alergi prin parc. O primă diferență între aceste două genuri, constă în faptul că  pantofii de tenis sunt ușor grei, dar mai subțiri pentru a spori agilitatea, în timp ce pantofii de alergare, cum ar fi adidași asics de damă sunt mai ușori. Încălțămintea concepută special pentru alergare este specifică doar pentru mișcarea înainte, astfel încât trebuie să aibă o căptușeală superioară pentru a proteja gleznele. Acest sprijin lateral nu îl regăsim și la pantofi de tenis, pentru că un jucător de tenis trebuie să se miște dintr-o parte în alta a terenului, iar un astfel de tip de încălțăminte ar împiedica acest lucru.

Încălțăminte adecvată, sport de calitate

Pantofii de alergare sunt construiți pentru a oferi un suport mai mare pentru a amortiza presiunea și impactul la alergare. De aceea, pantofii pentru alergători sunt prevăzuți cu o anumită umplutură mai groasă la tălpi. În schimb, pantofii de tenis au tălpi foarte subțiri, cu foarte puțină umplutură și sunt de asemenea extrem de flexibili. Specificațiile de design sunt menite să ofere jucătorului de tenis mai multă agilitate. Cu pantofi flexibili și subțiri, jucătorii de tenis vor putea executa cu ușurință mișcări laterale. Ambii pantofi sunt în general fabricați din cauciuc. Pantofii de runnig au tocuri mai groase și mai moi, pentru a spori tracțiunea și absorbția șocurilor. Pantofii de tenis au tocuri mai subțiri și mai tari pentru a avea o stabilitate sporită, deoarece un jucător de tenis efectuează o gamă variată de mișcări. Acestea sunt câteva dintre deosebirile importante dintre aceste două tipuri de pantofi de sport, diferențe de care este important să țină cont amatorii acestor sporturi atât pentru a evita rănirea, cât și pentru calitatea jocului.

Ultima oră

Comentariul meu