orban cere de la comisia europeană sprijin pentru vaccinare și în republica moldova
foto: arhivă

Premierul Ludovic Orban vrea să solicite Comisiei Europene sprijin pentru vaccinarea anti-COVID și în Republica Moldova

„Să solicităm Comisiei Europene dacă există posibilitatea de sprijin pentru vaccinarea în Republica Moldova”, spune Ludovic Orban, conform Mediafax.

El mai afirmă că „vedem în sfârșit o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă”.

„Există vaccinul anti-COVID. Este în fazele ultime de aprobare. Oricum, au fost finalizate testele critice și vedem în sfârșit o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă. Noi trebuie să fim pregătiți să ne organizăm pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa primele cantități care ne sunt repartizate de vaccin”, spune în debutul ședinței de Guvern Ludovic Orban.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, cel care a fost numit la conducerea campaniei de vaccinare, a precizat că strategia de vaccinare este aproape finalizată.

„Vom demara toate activitățile ce presupun logistica activității de vaccinare. Sunt convins că avem sprijinul instituțiilor cheie”, a spus Gheorghiță.

Premierul a menționat că Valeriu Gheorghiță va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„Vă asigurăm că suntem aliniați la punctele și progresele făcute de celelalte statele UE și suntem pregătiți pentru a demara și a continua toate eforturile necesare pentru a implementa această campanie de vaccinare într-o manieră cât mai eficientă”, spune și Baciu.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu