dorel de la argeș - un spital evacuat din cauza paznicului care a dat cu spray lacrimogen după o pisică

Zeci de pacienți internați în spitalul din Ștefănești, Argeș, au fost evacuați, după ce în interior s-a simțit miros de gaz. Unii pacienți, imobilizați, au fost scoți cu paturi cu tot în curtea spitalului, scriu stirileprotv.ro

Curtea spitalului a fost în scurt timp plină cu mașini ale pompierilor. Dar, într-un final, totul a fost lămurit: paznicul dăduse cu spray lacrimogen după o pisică pentru a o scoate din spital.

Până la venirea pompierilor, aproximativ 28 de pacienți au fost evacuați din spital cu tot cu paturi sau în scaune rulante.

dorel de la argeș - un spital evacuat din cauza paznicului care a dat cu spray lacrimogen după o pisică
Foto epitesti.ro

Valentin Găilan, medic: În prima fază am acționat ca la carte, am evacuat pacienții pentru că nu se știa exact sursa, se simțea un miros înțepător și iritant atât pentru personal, cât și pentru pacienți. Am evacuat pacienții și personalul și am sunat la 112 conform procedurilor pe care le avem.

Pompierii de la ISU Argeș au intervenit de urgență și au identificat posibila sursă a scurgerii de gaze din spital.

Reprezentant ISU Pitești: Activând măsurătorile efectuate de echipajele CBRM, nu s-au constatat a fi în interior scurgeri de gaze, se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen al unui paznic.

dorel de la argeș - un spital evacuat din cauza paznicului care a dat cu spray lacrimogen după o pisică
Foto epitesti.ro

Reprezentanții Spitalului din Ștefănești spun că agentul de pază a acționat din greșeală.

Valentin Găilan, medic: Deci a fost o eroare de manipulare al unui spray lacrimogen de către agentul de pază.

Reporter: V-a spus ce a vrut să facă de a dat cu spray-ul lacrimogen?

Valentin Găilan, medic: Încă nu, o să facem o anchetă apoi vom lua și măsurile.

dorel de la argeș - un spital evacuat din cauza paznicului care a dat cu spray lacrimogen după o pisică
Foto epitesti.ro

Reporter: A dat în spital sau în curte?

Valentin Găilan, medic: Nu aș putea să va dau amănunte.

dorel de la argeș - un spital evacuat din cauza paznicului care a dat cu spray lacrimogen după o pisică
Foto epitesti.ro

Conform anchetatorilor, un martor ar fi declarat că paznicul spitalului, speriat de un câine maidanez, a scos sprayul lacrimogen din dotare și a început să pulverizeze, fără să îi pese că se află în incinta unui spital. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat și care a fost cauza exactă care a dus la evacuarea bolnavilor.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Domnule, sunteți prea pornit și vă spun că sunteți nedrept.In privința cadrelor medicale:infirmier,asistent,doctor.In privința personalului auxiliar,de la bucătărie,spălătorie,aprovizionare.Daca erați în situația de a avea pe cineva internat acolo, știați despre ce vorbesc.Datorita lor,cel pentru care mi-aș fi dat zilele rămase că să trăiască el și cei în aceeași situație,,au avut parte de toată empatia, toată compasiunea umană, in afară de medicație,etc.Acolo se simte dârzenia cu care cei pe care îi acuzați vor sa mai smulgă o zi de viață pentru pacienții lor.Si vă garantez că am văzut la ei suferința că doar atât pot face!Am citit comentariul d-voastră și nu am putut să nu spun aceste trăiri! Acuzați paznicul,dar nu faceți păcat lovind în toți.Multi nu mai vad copacii din cauza pădurii.

  2. Doamne cate minciuni !La TV se vb de o pisica nu de câine și tind sa cred că a fost pisica pt că un câine vagabond nu putea intra in interior dar o pisica se mai strecoară.Sa nu mai zic că acel medic ne face practic proști in fata pe toți ,susținând că a fost o „greșeală de manipulare”.Mai rămâne ca faimoșii milițieni sa scrie in PV că „s-a descărcat singur” acel spray din cauza unor pbl tehnice când declarația dorelului a fost f clara;a vrut să se distreze chinuind bietul animal care cauta probabil adăpost (căldură și mâncare cred).Ăștia cu protecția animalelor nu se sesizează când e vb angajați ai mafiei statului.Acum treb sa mușamalizeze cat mai repede…că nu degeaba e argesul roșu,însângerat de mafia psd !!Și cică ar fi primit pana la urma o amenda de 300 lei pt utilizare abuzivă sau cum zic ei (că autorizat e datorita specificului postului de paznic) dar eu cred că treb evaluat nenicul asta imparțial de un psiho de la Buc.O fi normal să-ți dorești să chinui animale sau sa nu gândești că o să afectezi personalul și pacientii ?Va dați seama că nu a dat doar un puf și fiind în int se acumulează apoi cu deschiderea ușilor e dus gazul de colo colo.Daca nu-l ducea capul atâta lucru cred că nu merită postul ala !Poate la săpat morminte in cimitir…daca.Si cum sa dai o amendă așa mica fara sa tii cont de context.Pai eu dacă mă jucam cu un spray ca ăla pe drum,in aer liber și fără altcineva în preajma,dând după muște de ex, as fi primit aceeași amenda !O fi tot aia ?Asta care are niste proceduri de urmat,are o responsabilitate,a aplicat în interior,etc,etc
    Variante:ori pisica trebuie sa fi fost tare periculoasa,ori asta nu e normal la cap, ori e pila cuiva că altfel nu se explică cum de și-a permis asta !Eliminând ușor primele două și coroborat cu declarația mincinoasă a medicului va propun sa verificati contractul firmei de pază,gradele de rudenie din cercul asta (patron,angajat/paznic,director și alții angajați ai spitalului).O să descoperiți dragi anchetatori și altele(inclusiv legate de bani,legalitate,etc) și mai ales o să descoperiti mafia PSD în splendoarea ei !Asta daca va pasă în ce țară vor creste copii voștri ,căci nu se știe de ce parte a baricadei vor fi…Posibil sa nu găsească loc printre lingăi și colaboratori și nici să facă parte din staf-ul mafiei și dacă va „blesteama Dzeu” să aibe ceva conștiința nu ca animalele astea,e posibil să facă parte din echipa sclavilor mafiei,ca 90% dintre noi…Asta daca nu dați o mâna de ajutor sa o desființam !