video foto: protest violent în centrul berlinului împotriva restricțiilor covid
Sursa: Facebook

Mii de persoane s-au adunat, miercuri, în centrul oraşului Berlin, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de Guvern. Forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea demonstranţilor, scrie Mediafax.

YouTube video

Manifestanţii s-au adunat în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului Germaniei, dar şi în alte zone din oraş. Potrivit autorităţilor, la mitinguri participă între 5.000 şi 10.000 de persoane.

Protestatarii se opun noilor restricţii antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel şi le cer membrilor Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului, să nu valideze măsurile.

video foto: protest violent în centrul berlinului împotriva restricțiilor covid
Sursa: Facebook

Forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor, informează site-ul T-online.de şi publicaţia Der Spiegel.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Este vorba de noua lege care practic incalca drepturile constitutionale ale cetatenilor. Din pacate, ieri a fost validata de Bundestag (Parlamentul Germaniei) aceasta lege cu masuri absurde. Tot prin aceasta lege li s-au dat Guvernului puteri absolute, iar Parlamentul, practic, s-a deposedat de prerogativa legislativa pe care o avea prin Constitutie.
    Protestatarii sunt sustinatorii democratiei si ale drepturilor fiecarui cetatean de pe teritoriul Germaniei! RESPECT!!!