usr cere management militar la conducerea spitalului județean sibiu, după demisia lui coldea
foto: arhivă

Management militar la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, asta își doresc reprezentanții USR. Adrian Echert a precizat, în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, că în acest mod putem depăși criza epidemiologică prin care județul trece.

Liderul USR Sibiu, consilierul județean Adrian Echert, spune că manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu ar trebui să fie „o persoană din serviciul militar”.

„Interimatul să fie asigurat de persoana care va veni să conducă spitalul județean, managerul interimar, până se va face un concurs conform legii și cât mai deschis și mai transparent (…). Interimatul acesta să fie asigurat de către o persoană din cadrul serviciului militar, care are experiență în acest domeniu. Nu contează numele, contează expertiza și capacitatea de organizare de care spitalul a dus lipsă până acum și, din nefericire, asta poate că a dus la pierderi de vieți. Avem exemplu concret și funcțional de la Suceava, care în situația de criză din primăvară a reușit să se redreseze după ce a avut un astfel de management. Și de aici vreau să se înțeleagă foarte clar că pe noi ne interesează, atât ca și cetățeni, cât și ca consilieri județeni, ca persoana care ajunge acolo să fie în funcție de capacități are, care ne poate scoate din această criză, în care, din nefericire, județul Sibiu și municiăiul Sibiu sunt de ceva vreme”, a spus Adrian Echert, în cadrul ședinței CJ Sibiu de miercuri.

CITEȘTE ȘI: Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu, și-a dat demisia

Președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, i-a spus că își dorește ca viitorul manager interimar să poată gestiona această situație de criză.  „Este dreptul dumneavostră să solicitați Ministerului Apărării să asigure un astfel de interimat. Eu sunt deschisă la a numi interimar și îmi doresc ca la spitalul județean interimatul să fie asigurat de o persoană care să poată să managerieze această situație de criză”, a spus Cîmpean.

Ultima oră

Comentariul meu