sibieni amendați pentru că au ieșit noaptea din casă fără motiv și fără mască
foto arhivă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, la activităţile de verificare participând 161 de forţe ale poliției și poliției locale. Sute de sancțiuni au fost aplicate duminică. Cei care au ieșit din case, în timpul nopții, fără un motiv întemeiat, și cei care nu aveau mască de protecție au fost amendați.

„Astfel, au fost verificate 3.230 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 99 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 258 de mijloace de transport, din care 87 de mijloace de transport public în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Declarația la control!

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 244 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 de lei, astfel:
– 234 de sancțiuni în valoare de 18.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. Dintre acestea, 31 au fost aplicate în mijloacele de transport în comun (9 conducători auto și 22 de pasageri);
– 2 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina;
– 8 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 507 persoane și au avertizat în scris 2 persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

Zonele aglomerate au fost verificate

În cursul zilei de 15 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 12 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

ISU Sibiu face controale

În data de 15.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 10 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 3 avertismente și o amendă în cuantum de 2500 de lei.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Persoanele aflate în carantină, verificate

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 4 persoane și 1 societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 133 persoane aflate în carantină și 104 persoane aflate în izolare.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Comentariul meu