schimbare de direcție în republica moldova - maia sandu a câștigat alegerile

Maia Sandu, liderul formaţiunii proeuropene Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), este pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, conform rezultatelor parţiale anunţate de Comisia Electorală.

Maia Sandu a obţinut 53,57% din voturi, iar preşedintele în funcţie, Igor Dodon, un politician prorus, 46,43%, potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după procesarea a peste 97% din buletinele de vot.

Prezenţa la urne în turul doi al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova a fost de 52,74%, respectiv 1,64 milioane de alegători.

YouTube video

YouTube video

andidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, le-a mulțumit moldovenilor pentru că au venit în număr mare la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Sandu a spus că oamenii vor să fie ascultați și a promis că le va rezolva problemele dacă va câștiga alegerile.

Imediat după închiderea urnelor, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat că în timpul alegerilor a fost o mobilizare extraordinară a moldovenilor ceea ce demoonstrează că cetățenii vor să fie respectați. Ea le-a mulțumit tuturor celor care au mers la secțiile de votare.

„Dragi cetățeni astăzi am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. În pofida crizei, în pofida neîncrederii față de instutuții, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieșit la vot într-un număr foarte mare. Și aici în țară și în diaspora oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă, oamenii vor să fie respectați, oamenii vor ca puterea să le ofere soluții la problemele lor. Mulțumesc oamenilor care au participat astăzi la vot. Le mulțumesc din suflet care au mers sute de kilomeri pentru a ajunge la secțile de vot și care au așteptat la cozi uriașe pentru a vota. Ne închinăm în fața dumneavostră. Astăzi diaspora a votat în număr de peste 250.000. Este o mobilizare fără precedent și un record istoric. Oamenii au demonstrat că oricât de departe ar ajunge le pasă de țara lor, le pasă de rude, le pasă de casa lor”, a declarat Maia Sandu.

 

Ultima oră

Comentariul meu