Cele mai importante știri din weekend-ul trecut la Sibiu - Informații noi despre carantină

Autoritățile locale au decis, vineri, în cadrul unei ședințe ce a avut loc în prezența șefului DSU, secretarul de stat Raed Arafat, și vicepremierului Raluca Turcan, ca municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu să intre în carantină, pentru o perioadă de două săptămâni. Odată cu această decizie, se impun mai multe restricții, pe care sibienii trebuie să le respecte cu strictețe.

Pe parcursul weekend-ului, autoritățile au lămurit mai multe aspecte prevăzute în noile hotărâri. Iată cele mai importante știri:

Patru localități au intrat în carantină

Astfel, de luni, toate persoanele care intră în cele patru localități carantine vor avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere, în care să completeze care este motivul pentru care se deplasează. De asemenea, și cei care locuiesc în Sibiu, Tălmaciu, Șelimbăr și Cisnădie au nevoie de o declarație, de o adeverință de la angajator sau de o legitimație de serviciu atunci când părăsesc casele. Deplasările sunt, timp de două săptămâni, limitate. Putem ieși din case doar dacă este urgent.

CITEȘTE ȘI: Intrăm în carantină la Sibiu – Ce avem voie să facem și ce restricții se impun de luni

Bungard, Mohu, Veștem și Cisnădioara NU intră în carantină

Autoritățile au revenit cu explicații în ceea ce privește carantinarea. Cei care domiciliază în Mohu, Bungard, Veștem, Cisnădioara sau Tălmăcel nu trebuie să respecte restricțiile impuse prin ultimele hotărâri, întrucât acestea fac referire strict la localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, nu la UAT-uri. DETALII AICI.

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Ce se întâmplă cu saloanele și after-school-urile

Timp de două săptămâni, saloanele de înfrumusețare rămân deschise, însă nu vor putea primi clienții, fiindcă aceștia nu au ce motiv să treacă în declarația pe proprie răspundere. Detalii de la Prefectură AICI.

În ceea ce privește after-school-urile, acestea rămân deschise. Detalii despre ce trebuie să completeze părinții în declarația pe propria răspundere, AICI.

Cale de acces către autostrada A1, închisă în timpul carantinei

O cale de acces către autostrada A1 Sibiu – Deva s-a închis, începând de duminică seară, pentru două săptămâni, ca urmare a carantinării municipiului Sibiu. Este vorba despre ieșirea dinspre strada Henri Coandă. Informații suplimentare AICI.

Accident grav în județul Sibiu – Un motociclist s-a izbit de un stâlp și a intrat în comă

Un tânăr care se plimba cu motocicleta prin localitatea Glămboaca a intrat în comă după ce a s-a izbit de un stâlp. Se pare că bărbatul nu avea permis de conducere. Tânărul are 18 ani. El a fost dus la spital. Detalii AICI.

Copil în stare gravă la Pediatrie după ce a fost lovit de o mașină

Un accident rutier a avut loc, vineri seara, în localitatea Vurpăr. Un copil în vârstă de 12 ani a fost lovit de o mașină. Minorul se afla pe bicicletă și se deplasa pe carosabil. Potrivit polițiștilor sibieni, accidentul s-a petrecut pe fondul neacordării de prioritate. În plus, șoferul, în vârstă de 24 de ani, localnic, era și băut, având o alcoolemie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma impactului, copilul a fost rănit. Tatăl acestuia a povestit, pentru Ora de Sibiu, care e starea de starea de sănătate a micuțului. CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Tot în weekend, un tânăr a fugit din carantină și s-a plimbat prin Sibiu fără mască

Un sibian s-a întors din Franța și, deși nu avea voie să părăsească locuința, a plecat la mall în Șelimbăr. Jandarmii l-au luat în vizor fiindcă nu purta mască de protecție. Așa și-au dat seamă că bărbatul fugise din carantină. S-a ales cu o amendă în valoare de 3.000 de lei. VEZI TOATĂ ȘTIREA AICI.

Chef de cununie, „spart” de poliție la Scoreiu

Un chef de cununie organizat la Scoreiu, de persoane de etnie romă, a fost oprit de polițiștii sibieni. Petrecerea a început sâmbătă dimineață. Potrivit surselor Ora de Sibiu, polițiștii le-ar fi spus mirilor să renunțe la eveniment, date fiind restricțiile în vigoare. Dar acestora nu le-a păsat și au organizat, chiar și în aceste condiții, petrecerea. Nuntații au fost amendați. Detalii despre acest subiect AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică